•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Ponedeljak 27/04/2015
 

Home Sportovi/Razno

 

All Sports

22/03/2012 - 14:27 - Updated 22/03/2012 - 15:34

AGIPI Masters


AGIPI Masters - All Sports
Eurosport

U gradu Šiltinghejmu u Francuskoj počinje završnica petog Ažipi masters turnira u tri mantinele karambolu

Najbogatiji turnir na svetu u disciplini tri mantinele karambol počinje danas u predgrađu Strazbura. Petu godinu zaredom, najbolji svetski igrači su učestvovali u kvalifikacijama za završni turnir. Osmorica najbolje plasiranih, iz četiri kvalifikacione grupe, će igrati u četvrtfinalu, nadajući se da će doći do finala u kojem pobednika očekuje impresivnih 20.000 evra.

U završnici Ažipi mastersa će učestvovati i šampioni iz prethodnih sezona: Šveđanin Tornbjorn Blomdal (šampion iz 2008. godine i finalista 2009.), Holanđanin Dik Žasper (šampion 2009. i 2010. i finalista 2008.) kao i prošlogodišnji šampion Sung Von Čoj iz Južne Koreje.

Trostruki šampion sveta Danijel Sančez iz Španije će sa Kjong Roul Kimom iz Južne Koreje otvoriti završnicu petog Ažipi mastersa u 17.00h, dok će šampion iz 2011. godine u 20.00h igrati protiv fantastičnog Belgijanca Edija Merksa. Pobednici iz ova dva duela će igrati u suboti u polufinalu, a za drugi polufinalni par će se u petak boriti Grk Filipos Kasidokostas i Torbjorn Blomdal, odnosno Nemac Martin Horn i Dik Žasper.

Klod Fat, predsednik Ažipi grupe i osnivač turnira, je za jubilarno izdanje Mastersa pripremio preko 100.000 evra nagradnog fonda, a dodatna stimulacija za igrače su premije za obaranje svetskih rekorda. Sa 10.000 evra će biti nagrađen igrač koji naniže više od 28 uzastopnih poena ili završi meč u pet i manje ininga. Za pobedu je potrebno 50 poena, a koliko je teško napraviti veliki niz poena govori podatak da se karambolom vrhunskog kvaliteta smatra meč u kojem igrač u proseku pravi od 1.6 do 1.8 poena po iningu. Pod iningom se podrazumeva period igre kada takmičar dođe za sto i otpočne seriju udaraca ("ran") kojima pravi karambole po pravilu "tri mantinele" sve do promašaja ili faula. Da bi se napravio poen, nužno je svojom kuglom pogoditi druge dve na stolu, ali pre sudara sa drugom potrebno je ostvariti bar tri kontakta udarne kugle i ivica stola.

Karambol je igra stara preko 250 godina, a varijanta tri mantinele se igra od kraja 19. veka. Karmbolske igre su izuzetno popularne na Mediteranu, u zamljama Beneluksa, a u poslednjih par godina u Južnoj Koreji se desio pravi karmbol bum, zahvaljujući uspesima Sung Von Čoja i Kjong Roul Kima.

Eurosport i Eurosport 2 će direktno prenositi Ažipi masters takmičenje.

 

 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - All Sports

Mart 2015 na Eurosportu - All Sports

All Sports - Mart 2015 na Eurosportu

Gledaoci Eurosporta moći da uživaju u brojnim takmičenjima, na programu su poslednji dueli u zimskim disciplinama, a i “Dom biciklizma” otvara svoja vrata

Februar 2015 na Eurosportu - All Sports

All Sports - Februar 2015 na Eurosportu

Vodeća evropska sportska televizija je gledaocima pripremila izuzetno bogat program za februar 2015.

"Godina šampiona" na Eurosportu - All Sports

All Sports - "Godina šampiona" na Eurosportu

U godini koja je pred nama, vodeća sportsko-zabavna grupa, Eurosport će u proseku ispratiti krunisanje više od jednog svetskog šampiona svakog dana.

Januar 2015 na Eurosportu - All Sports

All Sports - Januar 2015 na Eurosportu

Eurosport nudi ljubiteljima sporta fantastičan start 2015. godine.

Božićna nedelja na Eurosportu - All Sports

All Sports - Božićna nedelja na Eurosportu

Slaveći godinu sportskih emocija, Eurosport će u Božićnoj nedelji prikazati najvažnija sportska takmičenja iz 2014. godine.

Eurosport najavljuje - Decembar 2014 - All Sports

All Sports - Eurosport najavljuje - Decembar 2014

Godina 2014. se u velikom stilu završava na Eurosportu

Novembar 2014 na Eurosportu - All Sports

All Sports - Novembar 2014 na Eurosportu

Zimska sezona na Eurosportu se zahuktava u novembru, kada su zakazani obračuni najboljih sportista u alpskom skijanju, ski skokovima, ski trčanju, bijatlonu...

Đoković 17. na Forbsovoj listi - All Sports

All Sports - Đoković 17. na Forbsovoj listi

Na Forbsovoj listi najbogatijih sportista u 2014. godini, prvo mesto zauzima američki bokser Flojd Mejveder, a najbolji teniser sveta je 17.

Oktobar 2014 na Eurosportu - All Sports

All Sports - Oktobar 2014 na Eurosportu

Jesen je počela, sezona letnjih sportova se završava, a prvi okršaji u zimskim disciplinama su zakazani za oktobar.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu na Eurosportu 2 - All Sports

All Sports - Evropsko prvenstvo u vaterpolu na Eurosportu 2

Četvrti put u istoriji, Mađarska će biti domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje će se održati u Budimpešti od 14. do 25. jula.