•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 03/03/2015
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

09/03/2012 - 09:45 - Updated 09/03/2012 - 09:46

IAAF Prvenstvo sveta u dvorani


IAAF Prvenstvo sveta  - Atletika
Eurosport

Četrnaesto atletsko prvenstvo sveta u dvorani se održava u Istanbulu od 9. do 11. marta uz direktan prenos na Eurosportu

Četrnaesto atletsko prvenstvo sveta u dvorani će se održati u Istanbulu od 9. do 11. marta u grandioznoj Atakuj atletskoj areni, koja je izgrađena specijalno za ovo takmičenje. Arena, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sinan Erdem Doma gde je održano Prvenstvo sveta u kožarci 2010. godine, će ugostiti 847 sportista iz, rekordnih, 160 zemalja, koji će se takmičiti pred 7450 gledalaca.450 muškaraca i 397 žena će se takmičiti u 26 disciplina. Takmičenju u Istanbulu je prethodilo šest  IAAF   i 7 EAA mitinga.  Teško je "utvrditi" koja će disciplina , od 26 , biti najzanimljivija i koji će od raspleta biti najdramatičniji , ali je sigurno da će više od dvadesetoro svetskih prvaka , sa prethodnog šampionata u Dohi (dvorana) i svetskog prvenstva u Daeguu (otvoreno),pokušati da odbrane svoj takmičarski rejting. Biće zanimljivo pratiti nastupe, Meseret Defar, Jelene Isinbajeve , Dženifer Sur, Tatjane Černove, Džesike Enis , Sergeja Uhova, Mo Faraha, Džejmsa Kiranija , Lolo Džons, Dajrona Roblesa .... i bar još pedesetak vrhunskih svetskih atletičara koji u svom kalendaru nastupa, obavezno imaju mesto i za najjača dvoranska nadmetanja. Naravno da će ljubiteljima atletike u Srbije biti zanimljivo da prate i nastupe nekoliko naših najboljih takmičara. 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.

Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva - Atletika

Atletika - Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva

Poslednji dan takmičenja u Cirihu, prošao je u znaku britanske atletike i veličanstvenog Mo Faraha.

Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato - Atletika

Atletika - Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato

Hrvatska bacačica diska, Sandra Perković je i na trećem uzastopnom šampionatu Evrope osvojila zlatnu medalju, kao i skakač s' motkom Francuz Lavileni

Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza - Atletika

Atletika - Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Holanđanka Dafne Šipers slavila je i na 200m, dok je francuski hodač Johan Diniz oborio svetski rekord na 50 kilometra.

Podvig Jelače, srebro za Srbiju - Atletika

Atletika - Podvig Jelače, srebro za Srbiju

Tatjana Jelača je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja, hicem koji je samo 20cm bio kraći od pobedničkog.

Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl - Atletika

Atletika - Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl

Francuski atletičar Mahidin Benabada je pre cilja krenuo u proslavu osvajanja trećeg zlata na evropskim prvenstvima, ali ga je skidanje majice koštalo medalje.