•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 29/07/2014
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

09/03/2012 - 09:45 - Updated 09/03/2012 - 09:46

IAAF Prvenstvo sveta u dvorani


IAAF Prvenstvo sveta  - Atletika
Eurosport

Četrnaesto atletsko prvenstvo sveta u dvorani se održava u Istanbulu od 9. do 11. marta uz direktan prenos na Eurosportu

Četrnaesto atletsko prvenstvo sveta u dvorani će se održati u Istanbulu od 9. do 11. marta u grandioznoj Atakuj atletskoj areni, koja je izgrađena specijalno za ovo takmičenje. Arena, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sinan Erdem Doma gde je održano Prvenstvo sveta u kožarci 2010. godine, će ugostiti 847 sportista iz, rekordnih, 160 zemalja, koji će se takmičiti pred 7450 gledalaca.450 muškaraca i 397 žena će se takmičiti u 26 disciplina. Takmičenju u Istanbulu je prethodilo šest  IAAF   i 7 EAA mitinga.  Teško je "utvrditi" koja će disciplina , od 26 , biti najzanimljivija i koji će od raspleta biti najdramatičniji , ali je sigurno da će više od dvadesetoro svetskih prvaka , sa prethodnog šampionata u Dohi (dvorana) i svetskog prvenstva u Daeguu (otvoreno),pokušati da odbrane svoj takmičarski rejting. Biće zanimljivo pratiti nastupe, Meseret Defar, Jelene Isinbajeve , Dženifer Sur, Tatjane Černove, Džesike Enis , Sergeja Uhova, Mo Faraha, Džejmsa Kiranija , Lolo Džons, Dajrona Roblesa .... i bar još pedesetak vrhunskih svetskih atletičara koji u svom kalendaru nastupa, obavezno imaju mesto i za najjača dvoranska nadmetanja. Naravno da će ljubiteljima atletike u Srbije biti zanimljivo da prate i nastupe nekoliko naših najboljih takmičara. 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu - Atletika

Atletika - IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu

Eurosport, kao dokazani prijatelj atletike, pratiće takmičenje najboljih juniora (sportisti koji 31. decembra 2014. imaju 19 i manje godina),

Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga - Atletika

Atletika - Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga

Jamajčanski sprinteri, Asafa Pauel i Šeron Simson mogu da se vrate takmičenjima, nakon što je Sud za arbitražu u sportu redukovao kaznu sa 18 na šest meseci.

Španović bronzana, zlato za američku štafetu - Atletika

Atletika - Španović bronzana, zlato za američku štafetu

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, Ivana Španović je ponovila uspeh iz Moskve i osvojila je bronzanu medalju.

Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis - Atletika

Atletika - Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis

Srpska atletičarka Ivana Španović je izborila finalno nadmetanje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Sopotu u Poljskoj.

SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka - Atletika

Atletika - SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka

Prvog dana takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, u Poljskoj su podeljene medalje u bacanju kuge i u petoboju za atletičarke.

Kempbel-Braun ipak nije dopingovana - Atletika

Atletika - Kempbel-Braun ipak nije dopingovana

Odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ukinuta je suspenzija Veronike Kempbel-Braun.

Isinbajeva je sportistkinja godine - Atletika

Atletika - Isinbajeva je sportistkinja godine

Svetska rekorderka u skoku sa motkom, Jelena Isinbajeva je proglašena ruskom sportistkinjom godine u izboru sportskih novinara Rusije.

Jamajčani su atletičari sezone - Atletika

Atletika - Jamajčani su atletičari sezone

Jamajčani Jusein Bolt i Šeli-En Frejzer-Prajs su proglašeni na IAAF gala svečanosti u Monaku za najbolje atletičare u minuloj sezoni.

Maraton u Njujorku - Atletika

Atletika - Maraton u Njujorku

Maraton u Njujorku je zakazan za 3. novembar, a Eurosport će direktno pratiti kompletno takmičenje, koje počinje u 15.30 (CET).

Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu - Atletika

Atletika - Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu

Kenijac Vilson Kipsang je za 15 sekundi popravio svetski rekord, što mu je donelo trijumf na maratonu u Berlinu