•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 03/03/2015
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

24/05/2012 - 10:47 - Updated 24/05/2012 - 11:29

Bolt na Eurosportu


Bolt na Eurosportu - Atletika
AFP

51. Godlen Spajk miting u Ostravi će ugostiti mnoge svetske zvezde atletike, među kojima će biti i Jusein Bolt, Veronika Kembel...

U okviru kampanje "Put u London", u petak 25. maja, Eurosport će direktno prenositi atletski miting u Ostravi, od 19.00 časova.

Jamajčanin, svetski rekorder na 100 metara, Jusein Bolt će šesti put nastupiti na prestižnom mitingu u Češkoj. Najbrži čovek na planeti se nada da će u Ostravi popraviti svoje najbolje vreme sezone i da će 100 metara preći za 9.7 sekundi.

Njegovi konkurenti će biti Jamajčanin Leron Klark, Kim Kolins, Dvejn Čejmbers i Dervis Paton.

Bolt na Eurosportu - Atletika

 

Bacanje koplja je uvek jedno od najatraktivnijih takmičenja na stadionu u Vitkovicama. Lokalna heroina, Barbora Spotakova će odmeriti snage sa svetskom šampionkom Marijom Abakumovom.

Bacanje kladiva u obe konkurencije, kao deo IAAF Hamer Trou Čelendža, će se održati u četvrtak, a u Ostravu su doputovali: svetska rekorderka Beti Hejdler, svetska šampionka Tatjana Lisenko, šampionka sveta iz 2009. godine Anita Vlodarčik, kao i Jipsi Moreno. Kod muškaraca, očekuje se da Kristjan Pars iz Mađarske napadne rekord takmičenja.

Bolt na Eurosportu - Atletika

Veronika Kembel Braun sa Jamajke i Valas Spirmon is SAD, planiraju da napadnu najbolje vreme na 200 metara. Veronika je prošle godine u Ostravi postavila lični rekord na 100 metara, a ove godine je fokusirana na rekord mitinga na 200 metara (Jarmila Kratočvilova 22:07).

Zvezda Amerike na 400 metara, Sanja Ričards Ros (na slici) želi da istrči deonicu za manje od 50 sekundi. Njena glavna konkurentkinja će biti olimpijska šampionka Kristina Ourugu iz Velike Britanije.

Bolt na Eurosportu - Atletika

Trka muškaraca na 3000 metara bi mogla doneti novi juniorski rekord sveta. Mladi Isijah Koeh iz Kenije, predvođen talentovanim afričkim trkačima bi mogao postati vlasnik novog rekorda među mladim trkačima.

51. atletski miting u Ostravi će biti prenošen u 150 zemalja, a gledaoci u našem regionu će zahvaljujući Eurosportu biti u prilici da prate formu vrhunskih atletičara pred Olimpijske igre u Londonu.

 

 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.

Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva - Atletika

Atletika - Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva

Poslednji dan takmičenja u Cirihu, prošao je u znaku britanske atletike i veličanstvenog Mo Faraha.

Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato - Atletika

Atletika - Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato

Hrvatska bacačica diska, Sandra Perković je i na trećem uzastopnom šampionatu Evrope osvojila zlatnu medalju, kao i skakač s' motkom Francuz Lavileni

Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza - Atletika

Atletika - Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Holanđanka Dafne Šipers slavila je i na 200m, dok je francuski hodač Johan Diniz oborio svetski rekord na 50 kilometra.

Podvig Jelače, srebro za Srbiju - Atletika

Atletika - Podvig Jelače, srebro za Srbiju

Tatjana Jelača je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja, hicem koji je samo 20cm bio kraći od pobedničkog.

Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl - Atletika

Atletika - Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl

Francuski atletičar Mahidin Benabada je pre cilja krenuo u proslavu osvajanja trećeg zlata na evropskim prvenstvima, ali ga je skidanje majice koštalo medalje.