•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 22/07/2014
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

24/05/2012 - 10:47 - Updated 24/05/2012 - 11:29

Bolt na Eurosportu


Bolt na Eurosportu - Atletika
AFP

51. Godlen Spajk miting u Ostravi će ugostiti mnoge svetske zvezde atletike, među kojima će biti i Jusein Bolt, Veronika Kembel...

U okviru kampanje "Put u London", u petak 25. maja, Eurosport će direktno prenositi atletski miting u Ostravi, od 19.00 časova.

Jamajčanin, svetski rekorder na 100 metara, Jusein Bolt će šesti put nastupiti na prestižnom mitingu u Češkoj. Najbrži čovek na planeti se nada da će u Ostravi popraviti svoje najbolje vreme sezone i da će 100 metara preći za 9.7 sekundi.

Njegovi konkurenti će biti Jamajčanin Leron Klark, Kim Kolins, Dvejn Čejmbers i Dervis Paton.

Bolt na Eurosportu - Atletika

 

Bacanje koplja je uvek jedno od najatraktivnijih takmičenja na stadionu u Vitkovicama. Lokalna heroina, Barbora Spotakova će odmeriti snage sa svetskom šampionkom Marijom Abakumovom.

Bacanje kladiva u obe konkurencije, kao deo IAAF Hamer Trou Čelendža, će se održati u četvrtak, a u Ostravu su doputovali: svetska rekorderka Beti Hejdler, svetska šampionka Tatjana Lisenko, šampionka sveta iz 2009. godine Anita Vlodarčik, kao i Jipsi Moreno. Kod muškaraca, očekuje se da Kristjan Pars iz Mađarske napadne rekord takmičenja.

Bolt na Eurosportu - Atletika

Veronika Kembel Braun sa Jamajke i Valas Spirmon is SAD, planiraju da napadnu najbolje vreme na 200 metara. Veronika je prošle godine u Ostravi postavila lični rekord na 100 metara, a ove godine je fokusirana na rekord mitinga na 200 metara (Jarmila Kratočvilova 22:07).

Zvezda Amerike na 400 metara, Sanja Ričards Ros (na slici) želi da istrči deonicu za manje od 50 sekundi. Njena glavna konkurentkinja će biti olimpijska šampionka Kristina Ourugu iz Velike Britanije.

Bolt na Eurosportu - Atletika

Trka muškaraca na 3000 metara bi mogla doneti novi juniorski rekord sveta. Mladi Isijah Koeh iz Kenije, predvođen talentovanim afričkim trkačima bi mogao postati vlasnik novog rekorda među mladim trkačima.

51. atletski miting u Ostravi će biti prenošen u 150 zemalja, a gledaoci u našem regionu će zahvaljujući Eurosportu biti u prilici da prate formu vrhunskih atletičara pred Olimpijske igre u Londonu.

 

 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu - Atletika

Atletika - IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu

Eurosport, kao dokazani prijatelj atletike, pratiće takmičenje najboljih juniora (sportisti koji 31. decembra 2014. imaju 19 i manje godina),

Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga - Atletika

Atletika - Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga

Jamajčanski sprinteri, Asafa Pauel i Šeron Simson mogu da se vrate takmičenjima, nakon što je Sud za arbitražu u sportu redukovao kaznu sa 18 na šest meseci.

Španović bronzana, zlato za američku štafetu - Atletika

Atletika - Španović bronzana, zlato za američku štafetu

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, Ivana Španović je ponovila uspeh iz Moskve i osvojila je bronzanu medalju.

Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis - Atletika

Atletika - Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis

Srpska atletičarka Ivana Španović je izborila finalno nadmetanje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Sopotu u Poljskoj.

SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka - Atletika

Atletika - SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka

Prvog dana takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, u Poljskoj su podeljene medalje u bacanju kuge i u petoboju za atletičarke.

Kempbel-Braun ipak nije dopingovana - Atletika

Atletika - Kempbel-Braun ipak nije dopingovana

Odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ukinuta je suspenzija Veronike Kempbel-Braun.

Isinbajeva je sportistkinja godine - Atletika

Atletika - Isinbajeva je sportistkinja godine

Svetska rekorderka u skoku sa motkom, Jelena Isinbajeva je proglašena ruskom sportistkinjom godine u izboru sportskih novinara Rusije.

Jamajčani su atletičari sezone - Atletika

Atletika - Jamajčani su atletičari sezone

Jamajčani Jusein Bolt i Šeli-En Frejzer-Prajs su proglašeni na IAAF gala svečanosti u Monaku za najbolje atletičare u minuloj sezoni.

Maraton u Njujorku - Atletika

Atletika - Maraton u Njujorku

Maraton u Njujorku je zakazan za 3. novembar, a Eurosport će direktno pratiti kompletno takmičenje, koje počinje u 15.30 (CET).

Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu - Atletika

Atletika - Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu

Kenijac Vilson Kipsang je za 15 sekundi popravio svetski rekord, što mu je donelo trijumf na maratonu u Berlinu