•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 25/04/2015
 

Home Atletika

 

Atletika

29/06/2012 - 10:27 - Updated 29/06/2012 - 10:40

Kristof Lematr najbrži na 100 metara


Zlatni Kristof Lematr  - Atletika
Eurosport

Francuski sprinter Kristof Lematr je opravdao ulogu favorita osvajanjem zlatne medalje u trci na 100 metara na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju

Francuz je slavio sa 10.09 sekundi, tri stotinke bržim vremenom od zemljaka Džimija Vikota. Bronzanu medalju osvojio je Norvežanin Jajsuma Saidi Ndure sa 10.17. Kod atletičarki je najbrža bila Ivet Lalova. Bugarka je do naslova najbolje u Evropi stigla u vremenu 11.28. Samo četiri odnosno šest desetiniki su bile sporije Olesija Povh iz Ukrajine na drugom i Litvanka Lina Grincikaite na trećem mestu.

U skoku u dalj, zlato je pripalo Francuskinji Elojs Lezor. Lezor je već u prvoj seriji skočila 6 metara i 81 centimetar što je bilo dovoljno za zlato. Srebrna je Volha Sudarava iz Belorusije sa 6.74, a bronzana Margret Renstrom iz Norveške (6.67).

U takmičenju u skoku u vis među damama, Rut Beitia je u prva tri skoka preskočila tri visine, a onda je dva puta rušila letvicu na 1.97. U trećem pokušaju je uspela i osvojila je zlato.Tonja Angelsen je to isto napravila na 1.97, ali je potrošila jedan pokušaj više na 1.89. Irena Gordejeva je stala na 1.95, baš kao i Ema Grin Tregaro i Olena Hološa koje su podelile treće mesto.

Zlatni Kristof Lematr - Atletika

Na 5000 metara najbolja je bila Olga Golovkina sa 15:11.70, dok je evropski prvak u desetoboju Nemac Paskal Behrenbruh sa osvojenih 8.558 bodova. Mihail Dudaš je osvojio četvrto mesto u desetoboju na 21. Prvenstvu Evrope! Rekorder Srbije (8.256) došao je do svog drugog rezultata u karijeri sa 8.154, poena posle iscrpljujućeg obračuna pre svega sa samim sobom, 10 disciplina i sjajnim rivalima.

Čeh Víteslav Veseli je sa 83.72 postao prvak evrope u bacanju koplja. Valerij Iordan je sa 83.23 bio drugi, Ari Manio iz Finske sa 82.63 treći.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Pariski maraton na Eurosportu - Atletika

Atletika - Pariski maraton na Eurosportu

Prvi od četiri velika svetska maratona na programu je u nedelju 12. aprila u 8:30 u Parizu.

Ivana Španović postavila nacionalni rekord za zlato u Pragu - Atletika

Atletika - Ivana Španović postavila nacionalni rekord za zlato u Pragu

Srpska atletičarka je osvojila zlatnu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani, skokom od 6.98m Ivana Španović je zauzela najviši stepenik podijuma.

Srebro za Kolašinca, Španović u finalu - Atletika

Atletika - Srebro za Kolašinca, Španović u finalu

Srpski bacač kugle, Asmir Kolašinac je osvojio srebrnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Pragu, a Španović je izborila plasman u finale.

Evropsko prvenstvo u dvorani - direktno na Eurosprotu - Atletika

Atletika - Evropsko prvenstvo u dvorani - direktno na Eurosprotu

Od 5. do 8. marta u Češkoj će se održati Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, na kojem će učestvovati i srpski predstavnici.

Kolašinac u finalu na Eurosportu u 17.25h - Atletika

Atletika - Kolašinac u finalu na Eurosportu u 17.25h

Srpski atletičar Asmir Kolašinac je izborio plasman u finale Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu, koje je na proegramu u petak od 17.25h.

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.