•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 28/02/2015
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

29/06/2012 - 10:27 - Updated 29/06/2012 - 10:40

Kristof Lematr najbrži na 100 metara


Zlatni Kristof Lematr  - Atletika
Eurosport

Francuski sprinter Kristof Lematr je opravdao ulogu favorita osvajanjem zlatne medalje u trci na 100 metara na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju

Francuz je slavio sa 10.09 sekundi, tri stotinke bržim vremenom od zemljaka Džimija Vikota. Bronzanu medalju osvojio je Norvežanin Jajsuma Saidi Ndure sa 10.17. Kod atletičarki je najbrža bila Ivet Lalova. Bugarka je do naslova najbolje u Evropi stigla u vremenu 11.28. Samo četiri odnosno šest desetiniki su bile sporije Olesija Povh iz Ukrajine na drugom i Litvanka Lina Grincikaite na trećem mestu.

U skoku u dalj, zlato je pripalo Francuskinji Elojs Lezor. Lezor je već u prvoj seriji skočila 6 metara i 81 centimetar što je bilo dovoljno za zlato. Srebrna je Volha Sudarava iz Belorusije sa 6.74, a bronzana Margret Renstrom iz Norveške (6.67).

U takmičenju u skoku u vis među damama, Rut Beitia je u prva tri skoka preskočila tri visine, a onda je dva puta rušila letvicu na 1.97. U trećem pokušaju je uspela i osvojila je zlato.Tonja Angelsen je to isto napravila na 1.97, ali je potrošila jedan pokušaj više na 1.89. Irena Gordejeva je stala na 1.95, baš kao i Ema Grin Tregaro i Olena Hološa koje su podelile treće mesto.

Zlatni Kristof Lematr - Atletika

Na 5000 metara najbolja je bila Olga Golovkina sa 15:11.70, dok je evropski prvak u desetoboju Nemac Paskal Behrenbruh sa osvojenih 8.558 bodova. Mihail Dudaš je osvojio četvrto mesto u desetoboju na 21. Prvenstvu Evrope! Rekorder Srbije (8.256) došao je do svog drugog rezultata u karijeri sa 8.154, poena posle iscrpljujućeg obračuna pre svega sa samim sobom, 10 disciplina i sjajnim rivalima.

Čeh Víteslav Veseli je sa 83.72 postao prvak evrope u bacanju koplja. Valerij Iordan je sa 83.23 bio drugi, Ari Manio iz Finske sa 82.63 treći.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.

Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva - Atletika

Atletika - Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva

Poslednji dan takmičenja u Cirihu, prošao je u znaku britanske atletike i veličanstvenog Mo Faraha.

Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato - Atletika

Atletika - Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato

Hrvatska bacačica diska, Sandra Perković je i na trećem uzastopnom šampionatu Evrope osvojila zlatnu medalju, kao i skakač s' motkom Francuz Lavileni

Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza - Atletika

Atletika - Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Holanđanka Dafne Šipers slavila je i na 200m, dok je francuski hodač Johan Diniz oborio svetski rekord na 50 kilometra.

Podvig Jelače, srebro za Srbiju - Atletika

Atletika - Podvig Jelače, srebro za Srbiju

Tatjana Jelača je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja, hicem koji je samo 20cm bio kraći od pobedničkog.

Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl - Atletika

Atletika - Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl

Francuski atletičar Mahidin Benabada je pre cilja krenuo u proslavu osvajanja trećeg zlata na evropskim prvenstvima, ali ga je skidanje majice koštalo medalje.