•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Ponedeljak 27/04/2015
 

Home Atletika

 

Atletika

30/06/2012 - 12:59 - Updated 30/06/2012 - 13:22

Bekrić srebrni, Kolašinac bronzani


Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika
Reuters

Juče je bio veliki dan za srpsku atletiku jer su na Evropskom prvenstvu u atletici, predstavnici Srbije osvojili čak dve medalje

Prvo srpsko odličje je osvojio Emir Bekrić (21), koji je bio drugi u finalu trke na 400 m prepone (49,49), a samo pet minuta kasnije Asmir Kolašinac (26) je zauzeo treće mesto u finalu bacanja kugle (20,36)!

Trećeg dana program je bio više nego bogat u Helsinkiju. Ukupno 12 finala je bilo na rasporedu. Program je počeo preko finala u bacanju kugle, dok je poslednja finalna trka bila ona 400 metara za atletičarke.

Nadine Kleinert je zlatna u bacanju kugle. Za naslov prvakinje bio je dovoljan hitac iz četvrte serije kada je kuglu bacila 19 metara i 18 centimetara. Irina Tarasova je druga (18.91), a Kijara Rosa treća (18.47). Nakon kugle stiglo je i finale u skoku u vis. Tamo je bio najbolji Robi Grabarc iz Velike Britanije sa preskočenih 2.31 u drugom pokušaju.

Raividas Stanis je takođe preskočio letvicu na istoj visini, ali je na 2.20 imao jedan neuspešan skok. Francuz Mikal Hanani se dokopao bronze (2.28).

Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika

Na 3000 metara stipl, prvi je bio Mahiedine Mekisi Benabad sa 8:33.23, dok je na 800 metara najbolji bio iskusni Jurij Borzakovski u vremenu 1:48.61.Evropska prvakinja u bacanju koplja je Vira Rebrik sa 66.86 Ukrajinka je zlato osigurala u petoj seriji.

Još jedno zlato za Rusiju je trećeg dana prvenstva osigurala Irina Davidova. Sa 53.77 ona je bila najbrža na 400 slobodno. Jedno od finala u petak, bilo je u troskoku za atletičarke. Ola Saladuha je već u prvoj seriji skočila na 14.99, što je ubedljivo bio najbolji rezultat u finalu. Patricia Mamona koja je takođe medalju osigurala u prvoj seriji sa 14.52.

David Storl je sa 21.58 osigurao zlato za Nemačku u bacanju kugle. Rutger Smit je takođe ostvario svoj najbolji rezultat sa 20.55, dok je Asmir Kolašinac iz Srbije osvojio sa 20.36. Pavel Maslak je najbolji na 400, a Ris Viliams na 400 sa preponama.

Na samom kraju trećeg dana, još su bile na programu dve finalne trke. U prvoj je Jelena Aržakova postala najbolja u Evropi sa 1:58.51 na 800m. Na upola manjoj deonici pobedu je slavila Šveđanka Moa Hjelmer u vremenu 51.13.

Nakon tri dana takmičenja, Rusija je na prvom mestu sa 11 medalja, od čega su četiri zlatne. Nemačka je na drugom mestu sa šest medalja, Francuska treća sa sedam.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Pariski maraton na Eurosportu - Atletika

Atletika - Pariski maraton na Eurosportu

Prvi od četiri velika svetska maratona na programu je u nedelju 12. aprila u 8:30 u Parizu.

Ivana Španović postavila nacionalni rekord za zlato u Pragu - Atletika

Atletika - Ivana Španović postavila nacionalni rekord za zlato u Pragu

Srpska atletičarka je osvojila zlatnu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani, skokom od 6.98m Ivana Španović je zauzela najviši stepenik podijuma.

Srebro za Kolašinca, Španović u finalu - Atletika

Atletika - Srebro za Kolašinca, Španović u finalu

Srpski bacač kugle, Asmir Kolašinac je osvojio srebrnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Pragu, a Španović je izborila plasman u finale.

Evropsko prvenstvo u dvorani - direktno na Eurosprotu - Atletika

Atletika - Evropsko prvenstvo u dvorani - direktno na Eurosprotu

Od 5. do 8. marta u Češkoj će se održati Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, na kojem će učestvovati i srpski predstavnici.

Kolašinac u finalu na Eurosportu u 17.25h - Atletika

Atletika - Kolašinac u finalu na Eurosportu u 17.25h

Srpski atletičar Asmir Kolašinac je izborio plasman u finale Evropskog dvoranskog prvenstva u Pragu, koje je na proegramu u petak od 17.25h.

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.