•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 26/07/2014
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

30/06/2012 - 12:59 - Updated 30/06/2012 - 13:22

Bekrić srebrni, Kolašinac bronzani


Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika
Reuters

Juče je bio veliki dan za srpsku atletiku jer su na Evropskom prvenstvu u atletici, predstavnici Srbije osvojili čak dve medalje

Prvo srpsko odličje je osvojio Emir Bekrić (21), koji je bio drugi u finalu trke na 400 m prepone (49,49), a samo pet minuta kasnije Asmir Kolašinac (26) je zauzeo treće mesto u finalu bacanja kugle (20,36)!

Trećeg dana program je bio više nego bogat u Helsinkiju. Ukupno 12 finala je bilo na rasporedu. Program je počeo preko finala u bacanju kugle, dok je poslednja finalna trka bila ona 400 metara za atletičarke.

Nadine Kleinert je zlatna u bacanju kugle. Za naslov prvakinje bio je dovoljan hitac iz četvrte serije kada je kuglu bacila 19 metara i 18 centimetara. Irina Tarasova je druga (18.91), a Kijara Rosa treća (18.47). Nakon kugle stiglo je i finale u skoku u vis. Tamo je bio najbolji Robi Grabarc iz Velike Britanije sa preskočenih 2.31 u drugom pokušaju.

Raividas Stanis je takođe preskočio letvicu na istoj visini, ali je na 2.20 imao jedan neuspešan skok. Francuz Mikal Hanani se dokopao bronze (2.28).

Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika

Na 3000 metara stipl, prvi je bio Mahiedine Mekisi Benabad sa 8:33.23, dok je na 800 metara najbolji bio iskusni Jurij Borzakovski u vremenu 1:48.61.Evropska prvakinja u bacanju koplja je Vira Rebrik sa 66.86 Ukrajinka je zlato osigurala u petoj seriji.

Još jedno zlato za Rusiju je trećeg dana prvenstva osigurala Irina Davidova. Sa 53.77 ona je bila najbrža na 400 slobodno. Jedno od finala u petak, bilo je u troskoku za atletičarke. Ola Saladuha je već u prvoj seriji skočila na 14.99, što je ubedljivo bio najbolji rezultat u finalu. Patricia Mamona koja je takođe medalju osigurala u prvoj seriji sa 14.52.

David Storl je sa 21.58 osigurao zlato za Nemačku u bacanju kugle. Rutger Smit je takođe ostvario svoj najbolji rezultat sa 20.55, dok je Asmir Kolašinac iz Srbije osvojio sa 20.36. Pavel Maslak je najbolji na 400, a Ris Viliams na 400 sa preponama.

Na samom kraju trećeg dana, još su bile na programu dve finalne trke. U prvoj je Jelena Aržakova postala najbolja u Evropi sa 1:58.51 na 800m. Na upola manjoj deonici pobedu je slavila Šveđanka Moa Hjelmer u vremenu 51.13.

Nakon tri dana takmičenja, Rusija je na prvom mestu sa 11 medalja, od čega su četiri zlatne. Nemačka je na drugom mestu sa šest medalja, Francuska treća sa sedam.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu - Atletika

Atletika - IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu

Eurosport, kao dokazani prijatelj atletike, pratiće takmičenje najboljih juniora (sportisti koji 31. decembra 2014. imaju 19 i manje godina),

Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga - Atletika

Atletika - Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga

Jamajčanski sprinteri, Asafa Pauel i Šeron Simson mogu da se vrate takmičenjima, nakon što je Sud za arbitražu u sportu redukovao kaznu sa 18 na šest meseci.

Španović bronzana, zlato za američku štafetu - Atletika

Atletika - Španović bronzana, zlato za američku štafetu

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, Ivana Španović je ponovila uspeh iz Moskve i osvojila je bronzanu medalju.

Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis - Atletika

Atletika - Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis

Srpska atletičarka Ivana Španović je izborila finalno nadmetanje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Sopotu u Poljskoj.

SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka - Atletika

Atletika - SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka

Prvog dana takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, u Poljskoj su podeljene medalje u bacanju kuge i u petoboju za atletičarke.

Kempbel-Braun ipak nije dopingovana - Atletika

Atletika - Kempbel-Braun ipak nije dopingovana

Odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ukinuta je suspenzija Veronike Kempbel-Braun.

Isinbajeva je sportistkinja godine - Atletika

Atletika - Isinbajeva je sportistkinja godine

Svetska rekorderka u skoku sa motkom, Jelena Isinbajeva je proglašena ruskom sportistkinjom godine u izboru sportskih novinara Rusije.

Jamajčani su atletičari sezone - Atletika

Atletika - Jamajčani su atletičari sezone

Jamajčani Jusein Bolt i Šeli-En Frejzer-Prajs su proglašeni na IAAF gala svečanosti u Monaku za najbolje atletičare u minuloj sezoni.

Maraton u Njujorku - Atletika

Atletika - Maraton u Njujorku

Maraton u Njujorku je zakazan za 3. novembar, a Eurosport će direktno pratiti kompletno takmičenje, koje počinje u 15.30 (CET).

Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu - Atletika

Atletika - Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu

Kenijac Vilson Kipsang je za 15 sekundi popravio svetski rekord, što mu je donelo trijumf na maratonu u Berlinu