•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Sreda 04/03/2015
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

30/06/2012 - 12:59 - Updated 30/06/2012 - 13:22

Bekrić srebrni, Kolašinac bronzani


Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika
Reuters

Juče je bio veliki dan za srpsku atletiku jer su na Evropskom prvenstvu u atletici, predstavnici Srbije osvojili čak dve medalje

Prvo srpsko odličje je osvojio Emir Bekrić (21), koji je bio drugi u finalu trke na 400 m prepone (49,49), a samo pet minuta kasnije Asmir Kolašinac (26) je zauzeo treće mesto u finalu bacanja kugle (20,36)!

Trećeg dana program je bio više nego bogat u Helsinkiju. Ukupno 12 finala je bilo na rasporedu. Program je počeo preko finala u bacanju kugle, dok je poslednja finalna trka bila ona 400 metara za atletičarke.

Nadine Kleinert je zlatna u bacanju kugle. Za naslov prvakinje bio je dovoljan hitac iz četvrte serije kada je kuglu bacila 19 metara i 18 centimetara. Irina Tarasova je druga (18.91), a Kijara Rosa treća (18.47). Nakon kugle stiglo je i finale u skoku u vis. Tamo je bio najbolji Robi Grabarc iz Velike Britanije sa preskočenih 2.31 u drugom pokušaju.

Raividas Stanis je takođe preskočio letvicu na istoj visini, ali je na 2.20 imao jedan neuspešan skok. Francuz Mikal Hanani se dokopao bronze (2.28).

Bekrić drugi, Kolašinac 3. - Atletika

Na 3000 metara stipl, prvi je bio Mahiedine Mekisi Benabad sa 8:33.23, dok je na 800 metara najbolji bio iskusni Jurij Borzakovski u vremenu 1:48.61.Evropska prvakinja u bacanju koplja je Vira Rebrik sa 66.86 Ukrajinka je zlato osigurala u petoj seriji.

Još jedno zlato za Rusiju je trećeg dana prvenstva osigurala Irina Davidova. Sa 53.77 ona je bila najbrža na 400 slobodno. Jedno od finala u petak, bilo je u troskoku za atletičarke. Ola Saladuha je već u prvoj seriji skočila na 14.99, što je ubedljivo bio najbolji rezultat u finalu. Patricia Mamona koja je takođe medalju osigurala u prvoj seriji sa 14.52.

David Storl je sa 21.58 osigurao zlato za Nemačku u bacanju kugle. Rutger Smit je takođe ostvario svoj najbolji rezultat sa 20.55, dok je Asmir Kolašinac iz Srbije osvojio sa 20.36. Pavel Maslak je najbolji na 400, a Ris Viliams na 400 sa preponama.

Na samom kraju trećeg dana, još su bile na programu dve finalne trke. U prvoj je Jelena Aržakova postala najbolja u Evropi sa 1:58.51 na 800m. Na upola manjoj deonici pobedu je slavila Šveđanka Moa Hjelmer u vremenu 51.13.

Nakon tri dana takmičenja, Rusija je na prvom mestu sa 11 medalja, od čega su četiri zlatne. Nemačka je na drugom mestu sa šest medalja, Francuska treća sa sedam.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.

Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva - Atletika

Atletika - Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva

Poslednji dan takmičenja u Cirihu, prošao je u znaku britanske atletike i veličanstvenog Mo Faraha.

Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato - Atletika

Atletika - Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato

Hrvatska bacačica diska, Sandra Perković je i na trećem uzastopnom šampionatu Evrope osvojila zlatnu medalju, kao i skakač s' motkom Francuz Lavileni

Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza - Atletika

Atletika - Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Holanđanka Dafne Šipers slavila je i na 200m, dok je francuski hodač Johan Diniz oborio svetski rekord na 50 kilometra.

Podvig Jelače, srebro za Srbiju - Atletika

Atletika - Podvig Jelače, srebro za Srbiju

Tatjana Jelača je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja, hicem koji je samo 20cm bio kraći od pobedničkog.

Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl - Atletika

Atletika - Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl

Francuski atletičar Mahidin Benabada je pre cilja krenuo u proslavu osvajanja trećeg zlata na evropskim prvenstvima, ali ga je skidanje majice koštalo medalje.