•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 03/03/2015
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

09/08/2012 - 10:22 - Updated 09/08/2012 - 10:37

Bolt i Blejk u finalu, zlatni Merit


Bolt i Blejk u finalu - Atletika
Reuters

Bolt i Blejk su rutinski istrčali polufinalne trke na 200 metara, a Američki atletičar Arjes Merit je osvojio zlato na 110 metara prepone.

Uz Juseina Bolta i Johana Blejka u finalnoj trci na 200 metara će se nači i Džobodvana, Spirmon, Martin, Vir, Lemetr i Kinones.

Najbrži sprinteri planete nisu dali svoj maksimum, a najbrže vreme u polufinalnim trkama je napravio Johan Blejk, pretrčavši 200 metara za 20.01 sekundi.

Spirmon i Lemetr su trčali u grupi sa Blejkom i krz cilj su prošli sa stotinkom odnosno dve zaostatka, dok je Usain Bolt trčao 20.18.

U prvoj trci je Blejk bio superioran na prvih 100 metara i iz krivine je izašao sa velikom prednošću, ali je u poslednjih 30-ak metara usporio.

U drugoj polufinalnoj trci dominantan je bio Jusein Bolt, koji je počeo da usporava već po izlasku iz krivine. U finale se plasirao i Aneso Džobodvana iz Južne Afrike sa 20.27, čime je postavio lični rekord, dok je treću poziciju zauzeo Kinones iz Ekvadora sa 20.37.

U trećoj polufinalnoj trci pobedio je Holanđanin Čurandi Martina u vremenu 20.17, a drugi je bio Voren Vir sa Jamajke u vremenu 20.28.

U finale su se plasirala po dva najbolje plasirana trkača iz svih grupa i dvojica najboljih trećeplasiranih, a to su Kristof Lemetr iz Francuske (20.03) i Ekvadorac Aleks Kinones (20.37).

Bolt i Blejk u finalu - Atletika

 

Amerikanac Arjes Merit se okitio olimpijskim zlatom na 110 metara prepone u vremenu 12:92 sekundi. Srebrna medalja pripala je takođe Amerikancu Džejsonu Ričardsonu sa vremenom 13:04, a bronzana Henslu Parčmentu sa Jamajke (13:12s).

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu - Atletika

Atletika - Tužilaštvo može da se žali na presudu Pistorijusu

Sudija Tokozile Masipa donela je odluku da južnoafrički tužioci mogu da se žale na presudu za ubistvo iz nehata Rive Stenkamp izrecenu Oskaru Pistorijusu.

Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku - Atletika

Atletika - Kipsang i Keitani slavili u hladnom i vetrovitom Njujorku

Kinijac Vilson Kipsang je dobio duel u završnici njujorškog maratona i pridružio se zemljakinji Meri Keitani na pobedničkom postolju.

"Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič - Atletika

Atletika - "Insajderi sporta" - Stiven Kiprotič

"Insajderi sporta" - večeras 18.15h na Eurosportu, premijera nove epizode.

Oskar Pistorijus odveden u zatvor  - Atletika

Atletika - Oskar Pistorijus odveden u zatvor

Južnoafriči paraolimpijac, Oskar Pistorijus je osuđen na pet godina zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp.

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata - Atletika

Atletika - Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac, Oskar Pistorijus je suočen sa maksimalnom kaznom od 15 godina, nakon što je proglašen krivim za ubistvo Rive Stenkemp.

Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva - Atletika

Atletika - Britancima pet zlata za kraj Evropskog prvenstva

Poslednji dan takmičenja u Cirihu, prošao je u znaku britanske atletike i veličanstvenog Mo Faraha.

Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato - Atletika

Atletika - Perković i Lavileni osvojili treće uzastopno zlato

Hrvatska bacačica diska, Sandra Perković je i na trećem uzastopnom šampionatu Evrope osvojila zlatnu medalju, kao i skakač s' motkom Francuz Lavileni

Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza - Atletika

Atletika - Neuhvatljiva Šipers, svetski rekord Diniza

Na Evropskom prvenstvu u Cirihu, Holanđanka Dafne Šipers slavila je i na 200m, dok je francuski hodač Johan Diniz oborio svetski rekord na 50 kilometra.

Podvig Jelače, srebro za Srbiju - Atletika

Atletika - Podvig Jelače, srebro za Srbiju

Tatjana Jelača je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu u disciplini bacanje koplja, hicem koji je samo 20cm bio kraći od pobedničkog.

Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl - Atletika

Atletika - Skinuo dres i ostao bez zlata na 3000m stipl

Francuski atletičar Mahidin Benabada je pre cilja krenuo u proslavu osvajanja trećeg zlata na evropskim prvenstvima, ali ga je skidanje majice koštalo medalje.