•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 22/07/2014
Eurosport
 

Home Atletika

 

Atletika

09/08/2012 - 10:22 - Updated 09/08/2012 - 10:37

Bolt i Blejk u finalu, zlatni Merit


Bolt i Blejk u finalu - Atletika
Reuters

Bolt i Blejk su rutinski istrčali polufinalne trke na 200 metara, a Američki atletičar Arjes Merit je osvojio zlato na 110 metara prepone.

Uz Juseina Bolta i Johana Blejka u finalnoj trci na 200 metara će se nači i Džobodvana, Spirmon, Martin, Vir, Lemetr i Kinones.

Najbrži sprinteri planete nisu dali svoj maksimum, a najbrže vreme u polufinalnim trkama je napravio Johan Blejk, pretrčavši 200 metara za 20.01 sekundi.

Spirmon i Lemetr su trčali u grupi sa Blejkom i krz cilj su prošli sa stotinkom odnosno dve zaostatka, dok je Usain Bolt trčao 20.18.

U prvoj trci je Blejk bio superioran na prvih 100 metara i iz krivine je izašao sa velikom prednošću, ali je u poslednjih 30-ak metara usporio.

U drugoj polufinalnoj trci dominantan je bio Jusein Bolt, koji je počeo da usporava već po izlasku iz krivine. U finale se plasirao i Aneso Džobodvana iz Južne Afrike sa 20.27, čime je postavio lični rekord, dok je treću poziciju zauzeo Kinones iz Ekvadora sa 20.37.

U trećoj polufinalnoj trci pobedio je Holanđanin Čurandi Martina u vremenu 20.17, a drugi je bio Voren Vir sa Jamajke u vremenu 20.28.

U finale su se plasirala po dva najbolje plasirana trkača iz svih grupa i dvojica najboljih trećeplasiranih, a to su Kristof Lemetr iz Francuske (20.03) i Ekvadorac Aleks Kinones (20.37).

Bolt i Blejk u finalu - Atletika

 

Amerikanac Arjes Merit se okitio olimpijskim zlatom na 110 metara prepone u vremenu 12:92 sekundi. Srebrna medalja pripala je takođe Amerikancu Džejsonu Ričardsonu sa vremenom 13:04, a bronzana Henslu Parčmentu sa Jamajke (13:12s).

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Atletika

IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu - Atletika

Atletika - IAAF Svetsko juniorsko prvenstvo u Južinu

Eurosport, kao dokazani prijatelj atletike, pratiće takmičenje najboljih juniora (sportisti koji 31. decembra 2014. imaju 19 i manje godina),

Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga - Atletika

Atletika - Sprinterima ublažena kazna zbog dopinga

Jamajčanski sprinteri, Asafa Pauel i Šeron Simson mogu da se vrate takmičenjima, nakon što je Sud za arbitražu u sportu redukovao kaznu sa 18 na šest meseci.

Španović bronzana, zlato za američku štafetu - Atletika

Atletika - Španović bronzana, zlato za američku štafetu

Poslednjeg takmičarskog dana na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, Ivana Španović je ponovila uspeh iz Moskve i osvojila je bronzanu medalju.

Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis - Atletika

Atletika - Španović u finalu, deoba zlata u skoku u vis

Srpska atletičarka Ivana Španović je izborila finalno nadmetanje na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Sopotu u Poljskoj.

SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka - Atletika

Atletika - SP: Vajtning odbranio titulu, Broersen zlatna petobojka

Prvog dana takmičenja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu, u Poljskoj su podeljene medalje u bacanju kuge i u petoboju za atletičarke.

Kempbel-Braun ipak nije dopingovana - Atletika

Atletika - Kempbel-Braun ipak nije dopingovana

Odlukom Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ukinuta je suspenzija Veronike Kempbel-Braun.

Isinbajeva je sportistkinja godine - Atletika

Atletika - Isinbajeva je sportistkinja godine

Svetska rekorderka u skoku sa motkom, Jelena Isinbajeva je proglašena ruskom sportistkinjom godine u izboru sportskih novinara Rusije.

Jamajčani su atletičari sezone - Atletika

Atletika - Jamajčani su atletičari sezone

Jamajčani Jusein Bolt i Šeli-En Frejzer-Prajs su proglašeni na IAAF gala svečanosti u Monaku za najbolje atletičare u minuloj sezoni.

Maraton u Njujorku - Atletika

Atletika - Maraton u Njujorku

Maraton u Njujorku je zakazan za 3. novembar, a Eurosport će direktno pratiti kompletno takmičenje, koje počinje u 15.30 (CET).

Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu - Atletika

Atletika - Kipsang oborio svetski rekord u Berlinu

Kenijac Vilson Kipsang je za 15 sekundi popravio svetski rekord, što mu je donelo trijumf na maratonu u Berlinu