•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 25/04/2015
 

Home Zimski Sportovi

 

Bijatlon

18/12/2010 - 13:54 - Updated 18/12/2010 - 13:58

SK: Berger spasila čast Norvežana


Berger spasila čast  - Bijatlon
AFP

Slovenačka Pokljuka je naredna tri dana domaćin takmičenjima Svetskog kupa u bijatlonu. Prvog dana su na rasporedu bile trke na 20 kilometara kod bijatlonaca, odnosno 15 kod bijatlonki.

Na kraju su najviše razloga za zadovoljstvo imali pobednici, Austrijanac Daniel Mesotitsch i Norvežanka Tora Berger. Mesotitsch je prekinuo dominaciju Norvežana koji su pobeđivali od početka sezone, a do svoje treće u karijeri je stigao sa vremenom 52:05.6 uz jedan promašaj. Švajcarac Benjamin Weger je bio drugi sa 58 sekundi lošijim rezultatom uz takođe jedan kazneni krug.

Ukrajinac Sergej Sednev je imao dva promašaja pa je njegov zaostatak za pobednikom bio preko jednog minuta, tačnije minut i 21 sekund. Potpuno neočekivano, Norvežani su podbacili, nisu se snašli u lošim vremenskim uslovima, pa na kraju nisu imali niti jednog bijatlonca među deset, Tarjei Boe je bio najbolji, tek na 12.mestu.

Ako nisu ništa napravili u muškoj konkurenciji, jesu u ženskoj. Tora Berger je bila najbolja, bez promašaja i sa rezultatom 42:47.0. Olimpijska pobednica je pogodila svih 20 meta. Kaisa Mäkäräinen je bila druga sa jednim promašajem i malim zaostatkom, tek sekundu i osam stotinki. Francuskinja Marie-Laure Brunet je prošla ciljem kao treća sa 35 stotinki iza pobednice.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Bijatlon

Furkad slavio u Oslu - Bijatlon

Bijatlon - Furkad slavio u Oslu

Francuz Martan Furkad je uspeo da odbije napad Rusa Jevgenija Garaničeva i dođe do pobede na 20 kilometara individuala u Norveškoj.

Sukalova slavila na Pokljuki - Bijatlon

Bijatlon - Sukalova slavila na Pokljuki

Gabriela Sukalova je do prve pobede u novoj sezoni došla na svojoj omiljenoj lokaciji turneje Svetskog kupa, slovenačkoj Pokljuki.

Nemačka i Rusija slavile u Hošfilcenu - Bijatlon

Bijatlon - Nemačka i Rusija slavile u Hošfilcenu

Nemačka i Rusija su na bijatlon takmičenju u Austriji ostvarile pobede u ženskoj i muškoj štafeti.

Martan Furkad se vratio u velikom stilu - Bijatlon

Bijatlon - Martan Furkad se vratio u velikom stilu

Francuski bijatlonac, Martan Furkad je dominantno došao do pobede na trci Svetskog kupa na 10km, koja je održana u Estersundu u Švedskoj

"Insajderi sporta" - Povratak kralja - Bijatlon

Bijatlon - "Insajderi sporta" - Povratak kralja

Druga epizoda "Insajdera sporta" biće emitovana 15. aprila u 20.30h i biće posvećena legendi bijatlona Ole Einaru Bjerndalenu.

Svetski kup za Finkinju - Bijatlon

Bijatlon - Svetski kup za Finkinju

Finkinja Kaisa Makarainen je i pored sedmog mesta na poslednjoj trci u sezoni, grupni start na 12.5 km u Oslu, osvojila Svetski kup u bijatlonu.

Anton Šipulin slavio u poteri - Bijatlon

Bijatlon - Anton Šipulin slavio u poteri

Ruski bijatlonac Anton Šipulin trijumfovao je u današnjoj poteri na 12.5 kilometara koja je za Svetski kup održana u slovenačkom zimskom centru Pokljuka.

Martin Jonsrud slavio u poteri - Bijatlon

Bijatlon - Martin Jonsrud slavio u poteri

Norvežanin Martin Jonsrud Sudbi je u Kusamu zabeležio pobedu u disciplini 15 kilometara potera slobodnim stilom.

Česi slavili na startu Svetskog kupa - Bijatlon

Bijatlon - Česi slavili na startu Svetskog kupa

Na prvom takmičenju u sezoni, trećeplasirana reprezentacija sa Prvenstva sveta, Češka je trijumfovala u mešovitoj štafeti u švedskom Estersundu.

Individualni sprint za Bjorgen i Krujokovog - Bijatlon

Bijatlon - Individualni sprint za Bjorgen i Krujokovog

Norveška skijašica Marit Bjorgen i Rus Nikita Krjukov osvojili su titule na prvenstvu sveta u individiualnom sprintu u Val di Fjameu