•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 22/11/2014
Eurosport
 

Home Borilački Sportovi

 

Boks

09/05/2012 - 11:03 - Updated 09/05/2012 - 11:40

Čisora-Hej


Čisora-Hej - Boks
Getty Images

14. jula Derek Čisora i Dejvid Hej će odmeriti snage u ringu, iako ni jedan od boksera nema potrebnu licencu

Čisorin menadžer, ujedino i promoter, Frenk Voren našao je rešenje, jer su obojica boksera dobila licence bokserskog saveza Luksemburga.

Kako je u EU na snazi zona slobodne trgovine, tako će savez Luksemburga biti nadležan za meč koji će biti održan u Engleskoj. Uz to, Voren neće biti službeni promoter meča, jer je i njegova licenca britanska, već će meč organizovati Sauerlend Ivent, čija je licenca izdata u Austriji.

Zanimljiva stvar se dogodila na pres konferenciji koja je održana na stadionu Vest Hema. Čisora i Hej su bili za istim stolom, ali između dvojice boksera je postavljena ograda što do sada vidjeno u svetu profi boksa.

Pre sam pres konferencije, ali i na samoj konferenciji Hej i Čisora su imali duel, ali ovaj put se sve završilo na rečima, odnosno za stolom. Njihov poslednji susret u Nemačkoj je završen fizičkim obračunom i pretnjama Čisore da će ubiti Heja.

Čisora-Hej - Boks

 

Hej je u Minhenu bio u ulozi stručnog konsultanta jedne od britanskih televizija koja je prenosila duel Čisore i Vitalija Klička, a na konferenciji za medije posebno se naljutio kada je Kličkov menadžer Bernd Bente rekao da neće dobiti priliku da se bori sa Vitalijem.

„To je šou ludaka, po pravilima za ludake. To je pljuvanje u lice britanskom bokserskom savezu“, rekao je mlađi brat Vitalija Klička, Vladimir.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Boks

Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije - Boks

Boks - Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije

Kubrat Pulev nije uspeo da se pojavi na konferenciji za medije, povodom meča za IBF titulu protiv Vladimira Klička, optuživši Ukrajinca za "podmukle trikove".

Kličko i Pulev u ringu - Boks

Boks - Kličko i Pulev u ringu

Ukrajinac Vladimir Kličko i bugarski bokser Kubrat Pulev, 15. novembra u Hamburgu, boriće se za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Mejveder odbranio titulu - Boks

Boks - Mejveder odbranio titulu

Flojd Mejveder je odbranio titulu u polusrednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC, u MGM Grand hotelu u Las Vegasu, protiv Markosa Maidana iz Argentine.

Abraham savladao Sjekloću - Boks

Boks - Abraham savladao Sjekloću

Nikola Sjekloća je prvi crnogorski bokser koji se takmičio za titulu prvaka sveta, ali je u Berlinu pojas odbranio Artur Abraham.

Kličko rutinski odbranio titule - Boks

Boks - Kličko rutinski odbranio titule

Šampion sveta u superteškoj kategoriji, u verzijama IBF, IBO, VBO i VBA i dalje je Ukrajinac Vladimir Kličko, koji je rutinski nokautirao Aleksa Leapaiju.

Osveta Pakjaoa za VBO titulu  - Boks

Boks - Osveta Pakjaoa za VBO titulu

Filipinski bokser Mani Pakjao je novi VBO šampion u velter kategoriji, nakon trijumfa nad američkim asom Timoti Bredlijem.

Vladimir napada Vitalijev pojas - Boks

Boks - Vladimir napada Vitalijev pojas

Posle odluke Vitalija Klička da se povuče iz profesionalnog boksa, njegov brat Vladimir je istakao kandidaturu za vlasnika WBC pojasa u teškoj kategoriji.

Lenoks Luis demantovao ostrvske medije - Boks

Boks - Lenoks Luis demantovao ostrvske medije

Lenoks Luis je demantovao pisanje medija u Velikoj Britaniji da bi se za 100 miliona dolara vratio u ring i odmerio snage sa Vladimirom Kličkom.

Lenoks Luis u ringu sa Vladimirom Kličkom? - Boks

Boks - Lenoks Luis u ringu sa Vladimirom Kličkom?

Jedan od najboljih teškaša svih vremena, Britanac Lenoks Luis je izjavio da bi mogao za pola godine da se pripremi za borbu, ako se ispune njegovi uslovi.

Kličko je apsolutni vladar u teškoj kategoriji  - Boks

Boks - Kličko je apsolutni vladar u teškoj kategoriji

Ukrajinac Vladimir Kličko je kao pobednik izašao iz borbe sa Rusom Aleksandrom Povjetkinom, jednoglasnom odlukom sudija 119:104.