•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 28/04/2015
 

Home Borilački Sportovi

 

Boks

04/11/2012 - 12:03 - Updated 04/11/2012 - 12:20

Marko Huk odbranio titulu


Marko Huk odbranio titulu - Boks
Reuters

Nemački bokser rodom iz Srbije, Marko Huk je odbranio titulu prvaka sveta u VBA verziji u kruzer kategoriji

Marko Huk je slavio pobedu nad 15 godina starijim, takođe naturalizovanim Nemcom, Firatom Arslanom.

Borac rođen u Sjenici je po mišljenju sudija bio bolji u ringu, a arbitri su bili jednoglasni, bodujući 115:113, 115:113, 117:111.

Huk se dobro kretao u ringu i dobro je izbegavao udarce 42-godišnjeg protivnika, koji je posle poslednjeg gonga počeo da slavi pobedu, misleći da je bio bolji od mlađeg kolege.

Marko Huk odbranio titulu - Boks

"Nisam nikad doživeo odluku kao što je ova. Zadao sam mu toliko čistih udaraca, a on me samo jednom okrznuo. Kako je ovo moglo da se dogodi? Ovakve stvari uništavaju boks. Mislim da su svi u publici uvereni da sam ja pobedio. Ukradena mi je pobeda. Mogao sam da budem novi svetski šampion danas, mogao sam da ispišem istoriju", razočarano je konstatovao Arslan.

Huk se nije složio sa konstatacijom Arslana:"Ja nisam sudija. Mislim da sam zadao više udaraca."

Huk će uskoro treći put boksovati sa Olom Afolabijem, a za očekivati je da se Marko u ringu nađe i sa Vladimirom Kličkom koji će se 10. novembra boriti sa Marijušom Vahom

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Boks

Kličko u Njujorku odbranio tron - Boks

Boks - Kličko u Njujorku odbranio tron

Ukrajinac, Vladimir Kličko odbranio je u Medison Skver Gardenu titule prvaka sveta pobedom nad lokalnim herojem, Brajantom Dženingsom.

Kličko u ringu sa Dženingsom - Boks

Boks - Kličko u ringu sa Dženingsom

Svetski šampion u teškoj kategoriji, Ukrajinac Vladimir Kličko u Njujorku će odmeriti snage sa izazivačem, Amerikancem Brajantom Dženingsom

Insajderi sporta - "Devojke od milion dolara" - Boks

Boks - Insajderi sporta - "Devojke od milion dolara"

Nova epizoda serijala "Insajderi sporta", koja je na programu u petak u 21 čas na Eurosportu, gledaocima će se predstaviti tri devojke koje žive za borbe.

Zakazan obračun veka - Boks

Boks - Zakazan obračun veka

Borba koja se ugovarala skoro pet godina, najzad će se održati, jer je Flojd Mejveder Junior rekao da će on i Mani Pakjao boksovati 2. maja u Las Vegasu.

Fjuri preti Kličku - Boks

Boks - Fjuri preti Kličku

U meču za izazivača šampiona sveta u teškoj kategoriji, Tajson Fjuri je savladao Dereka Čisoru, prekidom borbe u desetoj rundi.

6 nokauta Pakjaa za odbranu titule - Boks

Boks - 6 nokauta Pakjaa za odbranu titule

Mani Pakjao je šest puta nokautirao izazivača iz Amerkie, Krisa Algijerija, i pobedom na poene odbranio je WBO pojas u velter kategoriji.

Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije - Boks

Boks - Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije

Kubrat Pulev nije uspeo da se pojavi na konferenciji za medije, povodom meča za IBF titulu protiv Vladimira Klička, optuživši Ukrajinca za "podmukle trikove".

Kličko i Pulev u ringu - Boks

Boks - Kličko i Pulev u ringu

Ukrajinac Vladimir Kličko i bugarski bokser Kubrat Pulev, 15. novembra u Hamburgu, boriće se za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Mejveder odbranio titulu - Boks

Boks - Mejveder odbranio titulu

Flojd Mejveder je odbranio titulu u polusrednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC, u MGM Grand hotelu u Las Vegasu, protiv Markosa Maidana iz Argentine.

Abraham savladao Sjekloću - Boks

Boks - Abraham savladao Sjekloću

Nikola Sjekloća je prvi crnogorski bokser koji se takmičio za titulu prvaka sveta, ali je u Berlinu pojas odbranio Artur Abraham.