•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Sreda 17/09/2014
Eurosport
 

Home Motosport

 

Formula 1

27/05/2012 - 16:53 - Updated 27/05/2012 - 17:04

VN Monaka za Marka Vebera


VN Monaka za Marka Vebera - Formula 1
Reuters

Australijanac Mark Veber je na stazi u Monte Karlu ponovio uspeh iz 2010. godine i ponovo se popeo na najviši stepenik pobedničkog postolja

Danas je Veber ostvario trijumf ispred Nika Rosberga i Fernanda Alonsa.

Pobeda Vebera, koji je startovao kao prvi, većini bi izazvala rzmišljanja da su jučerašnje kvalifikacije odlučile pobednika, međutim Australijanac nije vodio od prvog do poslednjeg kruga. Veber jeste vodio dobrim delom trke, ali svakako treba spomenuti njegovog klubskog kolegu, Sebastiana Fetela koji je odlično vozio na mekanoj komponenti guma koji nisu izdržale više od 45 krugova.

VN Monaka za Marka Vebera - Formula 1

Veber je poveo trku ispred Rosberga, Hamiltona, Alonsa i Mase, a najveći gubitnik je bio Mihael Šumaher koji se jednostavno zaglavio u gužvi pre prvog krivine zajedno sa Romanom Grožanom. Francuz je odustao, baš kao i Pastor Maldonado, a sejfti-kar se pojavio na stazi.

U nastavku trke uzbuđenja velikih nije bilo s obzirom na činjenicu da su preticanja skoro nemoguća u Kneževini. Promene u poretku su počele nakon ulazaka u boks. U jednom trenutku je bio vodeći Fernando Alonso, a nakon njega Sebastian Fetel.

VN Monaka za Marka Vebera - Formula 1

Svetski prvak je svoje gume potrošio do 45 kruga kada odlazi u boks, iz kojeg se vratio na čertvto mesto. Kako se bližila završnica trke, tako su se skupljali oblaci iznad Monte Karla. Uskoro su se pojavile i prve kapi kiše, a na stazi se napravio konvoj u kojem se našlo pet bolida. Veber je vodio, Rosberg je držao drugo, a Alonso treće mesto, dok su iza njihovih leđa bili Fetel i Hamilton. Ipak do kraja se poredak nije promenio.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Formula 1

Briljantni Hamilton slavio u Monci - Formula 1

Formula 1 - Briljantni Hamilton slavio u Monci

Nakon katastrofalnog starta zbog softverske greške, Luis Hamilton je izvojevao veliku pobedu nad Nikom Rozbergom na VN Italije koja je vožena u Monci.

Hamilton superiorno do pola u Monci - Formula 1

Formula 1 - Hamilton superiorno do pola u Monci

Luis Hamilton je protutnjao do pol pozicije na Velikoj nagradi Italije, dok je njegov kolega iz tima i ljuti rival, Niko Rozberg, zauzeo drugo mesto.

Rozberg namerno udario Hamiltona - Formula 1

Formula 1 - Rozberg namerno udario Hamiltona

Jaz između klupskih kolega Hamiltona i Rozberga nikad nije bio dublji, jer je Nemac priznao da je namerno udario Hamiltona u drugom krugu.

Rikardo slavio u Belgiji - Formula 1

Formula 1 - Rikardo slavio u Belgiji

Na mitskoj stazi Spa Frankoršamp, Veliku nagradu Belgije osvojio je vozač Red Bula, Danijel Rikardo, što je njegov treći trijumf u sezoni.

Spektakl na Hungaroringu, trijumf Rikarda - Formula 1

Formula 1 - Spektakl na Hungaroringu, trijumf Rikarda

Fantastična trka Formule 1 je viđena u Mađarskoj, a do pobede u samoj završnici došao je australijski vozač Danijel Rikardo.

Rozberg na polu u Mađarskoj, peh Hamiltona - Formula 1

Formula 1 - Rozberg na polu u Mađarskoj, peh Hamiltona

Nemac Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije u 11. trci šampionata Formule 1, koja će za Veliku nagradu Mađarske biti vožena u Hungaroringu.

Rozberg slavio i u Nemačkoj - Formula 1

Formula 1 - Rozberg slavio i u Nemačkoj

Niko Rozberg je nastavio sa dominacijom u Formuli 1, osvojio je Veliku nagradu Nemačke pred svojim sunarodnicima u Hokenhajmu.

Hamilton brži od Rozberga u Hokenhajmu - Formula 1

Formula 1 - Hamilton brži od Rozberga u Hokenhajmu

Britanac Luis Hamilton je ostvario najbolje vreme na drugom treningu za Veliku nagradu Nemačke.

Mercedes na pol poziciji u Nemačkoj - Formula 1

Formula 1 - Mercedes na pol poziciji u Nemačkoj

Niko Rozberg osvojio je danas pol poziciju trke za Veliku nagradu Nemačke u Formuli jedan.

Hamilton startuje sa 20. pozicije - Formula 1

Formula 1 - Hamilton startuje sa 20. pozicije

Na Velikoj nagradi Nemačke, koja se vozi u Hokenhajmu, Luis Hamilton će zbog problema sa menjačem startovati tek sa 20. pozicije.