•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Petak 17/04/2015
 

Home Zimski Sportovi

 

Karling

14/12/2008 - 17:56

Škoti prvi, a Švajcarkinje najbolje posle 12 godin


Završeno EP u karlingu - Karling
dpa

U dramatičnom finalu protiv Norveške, Euan Byers, Peter Smith i Ewan Macdonald su učinili sve da njihov skip David „ Muddy“ Murdoch sa dva brilijantna poteza sruši norvešku ofanzivu, uvede svoj tim u extra end i sa 7-6 kruniše svoju sjajnu igru tokom šamp

Pre nego što se naredne godine curling vrati kući, Škotlanđani su napravili najlepši uvod u naredno Prvenstvo Evrope čiji će domaćin biti grad Aberdeen – odbranili su titulu osvojenu prošle godine u Nemačkoj. U dramatičnom finalu protiv Norveške, Euan Byers, Peter Smith i Ewan Macdonald su učinili sve da njihov skip David „ Muddy“ Murdoch sa dva brilijantna poteza sruši norvešku ofanzivu, uvede svoj tim u extra end i sa 7-6 kruniše svoju sjajnu igru tokom šampionata Evropskom titulom. To je Škotima 12 zlatna evropska medalja, i uz 6 srebrnih i isto toliko bronzanih, i dalje su najtrofejniji evropski curling tim.

Žensko finale je bilo manje dramatično, ali podjednako kvalitetno. Šveđanke nisu uspele na svom terenu da odbrane prošlogodišnju titulu, jer je skip Anneta Nordberg napravila dve greške u devetom i desetom endu koje je pametno iskoristila Mirjam Ott i uz kvalitetnu pomoć Janine Greiner, Valerie Spaelty i Carmen Schaefer osvojila 5 evropsko zlato za svoju zemlju. To je damama iz Švajcarske, uz 8 srebrnih i 10 bronzanih medalja, 23. odličje.

Bronzane medalje su osvojili karlingaši Nemačke i karlingašice iz Danske.

Plasman muškarci : Škotska, Norveška, Nemačka.

Plasman žene : Švajcarska, Švedska, Danska.

Naredno Evropsko prvenstvo, kao što rekosmo, tačno za godinu dana u škotskom Aberdeen-u.

A do tada, naš sledeći curling randez-vouz zakazujemo za 21. mart 2009. godine kada se u Južnoj Koreji održava 31. Svetsko prvenstvo za žene. Pored domaćeg tima, u gradu Gangneung, učestvovaće aktuelne prvakinje sveta Kanađanke, zatim Kineskinje (pobednice Pacifičkog šampionata), tim SAD i 8 reprezentacija iz Evrope : Švajcarska, Švedska, Danska, Nemačka, Italija, Škotska, Rusija i Norveška. Norveška je, kao prva u grupi B, iskoristila svoje pravo i u challenge meču deklasirala Englesku, plasirala se na Svetsko prvenstvo a Engleskinje poslala u grupu B da se kale.

Odmah nakon ženskog, 4.aprila 2009. počinje i muško Prvenstvo sveta u kanadskom gradu Moncton u državi New Brunswick. Biće to lepa prilika da se obeleži jubilej 50-godišnjice svetskog curlinga ( 1959- 2009.) i da koplja ukrste aktuelni prvaci i terminatori svetskog curlinga Kanađani, zatim pobenik meča Brazil-SAD kao predstavnik američkog kontinenta, Kina i Japan iz Pacifičke zone i 8 evropskih zemalja : Škotska, Norveška, Nemačka, Švajcarska, Danska, Francuska, Češka i Finska. Finska je, takođe, u challenge meču pobedila Švedsku i prokrčila sebi put u Kanadu, a domaćine ovogodišnjeg Prvenstva Evrope poslala u grupu B.

Ostanite uz Eurosport - ZA KARLING I OTADŽBINU !

Eurosport - Predrag Bajčetić

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Karling

Evropska bronza za Škotlanđanke - Karling

Karling - Evropska bronza za Škotlanđanke

Reprezentativke Škotske osvojile su bronzanu medalju na Evropskom karling prvenstvu u Švajcarskoj, pobedom 8-4 nad koleginicama iz Danske.

Trijumfalni spust Majka Rodžersa - Karling

Karling - Trijumfalni spust Majka Rodžersa

Prvog, od tri uzastopna, dana u Pirinejima, vožena je najduža etapa ovogodišnjeg Tura, na kojoj je slavio australijski veteran, Majkl Rodžers.

Odbijen zahtev Kosova - Karling

Karling - Kosovo neće biti primljeno u Svetsku karling federaciju

Odbijen zahtev Kosova za prijem u SKF

Evropsko prvenstvo u Švedskoj - Karling

Karling - Evropsko prvenstvo u Švedskoj

Eurosport će svakodnevno direktnim prenosima pratiti Evropsko prvenstvo u karlingu za muškarce i žene.

Vatra na ledu - Karling

Karling - Vatra na ledu

U organizaciji NSKS i istaknute umetnice Ane Arce, imaćete priliku i zadovoljstvo da pogledate izložbu aktova najpoznatijih igračica karlin

Problemi za Škotsku - Karling

Karling - Škotlanđanke u nezavidnoj poziciji

Nada Ane Sloun da će reprezentaciju Škotske dovesti do nokaut faze takmičenja je razočaravajućim porazom od Koreje dovedena u veliko pitanje

Dominacija Kineskinja - Karling

Karling - Dominacija Kineskinja

Dame iz Škotske nisu uspele da pronađu pravi miks za igru Kineskinja.

Karlingaši u OKS - Karling

Karling - Predsednik OKS uručio pehare pobednicima prvog Karling prvenstva Srbije

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, danas je u Olimpijskoj kući uručio pehare pobednicima državnog prvenstva u karlingu.

Vatra na ledu u Beogradu - Karling

Karling - Vatra na ledu u Beogradu

Zlatni pehar i medalje ostaju u Beogradu!

"Taurunum" prvak Srbije - Karling

Karling - "Taurunum" prvak Srbije

U neizvesnom trećem meču, u kojem se do poslednjeg kamena nije znao pobednik, rezultatom 8-7, Taurunum je postao prvak Srbije