•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Petak 19/12/2014
Eurosport
 

Home

 

Motosport

18/05/2012 - 10:24 - Updated 18/05/2012 - 10:32

Poslednja sezona za Stonera


Poslednja sezona - Motosport
DPPI

U timu Repsol Honda su saopštili da će Australijanac Kejsi Stoner po završetku tekuće sezone napustiti Moto GP takmičenja

Aktuelni šampion, Kejsi Stoner vozi svoju poslednju sezonu. Iako su se vremenom počele pojavljivati glasine, niko nije očekivano da će baš Kejsi Stoner završiti karijeru na kraju ove sezone. Stoner ima 26 godina, 35 pobeda u karijeri i dva naslova svetskog prvaka u Moto GP klasi. U Eštorilu je Stoner izjavio kako ne zna kada će povući, ali da neće voziti u tridesetim godinama. Na kraju je odlučio da karijeru završi ranije.

''Razmišljao sam, razgovarao sa porodicom, suprugom i na kraju sam odlučio da neću voziti naredne sezone. Nakon ove ću se okrenuti nekim drugim stvarima. Dugo vremena sam u ovom sportu, to je sport kojeg najviše volim i zbog kojeg smo ja i moja porodica puno toga žrtvovali. Nažalost, stvari su se promenile i više ne uživam u ovom sportu kao što sam nekad'' objasnio je Stoner.

Poslednja sezona - Motosport

Stoner je svoju prvu trku vozio u Japanu 2001.godine u klasi do 125 cc, dok je prvu pobedu također u ovoj klasi proslavio u Valensiji dve godine kasnije. 26-godišnji Stoner je debitovao u kraljevskoj klasi 2006. godine, pošto je sezonu ranije završio kao vicešampion klase do 250 kubika. Tada je vozio za LCR Hondu, da bi 2007. prešao u Dukati i već u prvoj sezoni osvojio titulu sa deset pobeda, da bi na kraju završio u Repsol Hondi prošle godine. U svojoj prvoj sezoni za tu ekipu došao je do druge titule, takođe sa deset pobeda, a broj njegovih trijumfa u najjačoj klasi trenutno iznosi 35.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Motosport

Veber preživeo težak udes u Brazilu - Motosport

Motosport - Veber preživeo težak udes u Brazilu

Bivši vozač Formule 1, Mark Veber je imao sreće da iz udesa pri velikoj brzini, na Svetskom šampionatu izdržljivosti, izađe nepovređen.

Poslednji okršaj u sezoni, Superbajk u Kataru - Motosport

Motosport - Poslednji okršaj u sezoni, Superbajk u Kataru

Predstojećeg vikenda održaće se poslednje takmičenje Superbajk svetskog šampionata. Eurosport će direktno pratiti noćnu trku u Kataru.

BSB: Šejn Birn pobedom zatvorio sezonu - Motosport

Motosport - BSB: Šejn Birn pobedom zatvorio sezonu

Još jedna uzbudljiva sezona Britanskog superbajka je završena, novi šampion, Šejn Birn je pobedom na Brends Heču, u velikom stilu, zatvorio trkačku godinu.

Drama u Australiji, "doktor" šampion - Motosport

Motosport - Drama u Australiji, "doktor" šampion

Stara izreka mudrih trkača “Trka se vozi do poslednje krivine“ je pokazala da su treninzi jedno a trka nešto sasvim drugo.

"Doktor" slavio na jubilarnoj trci - Motosport

Motosport - "Doktor" slavio na jubilarnoj trci

Moto GP šampionat je nastavljen trkom na Filip Ajlendu, gde je Veliku nagradu Australije osvojio Valentino Rosi, na svom 250. nastupu u kraljevskoj klasi.

BSB: Poslednji obračun u sezoni - Motosport

Motosport - BSB: Poslednji obračun u sezoni

Poslednji trkački vikend u sezoni Britanskog superbajka zakazan je za18. i 19. oktobar na čuvenom Brends Heču, nakon čega će biti poznato ime šampiona.

Rosi doživeo potres mozga - Motosport

Motosport - Rosi doživeo potres mozga

Na jubilarnoj 800. trci Moto GP šampionata, koja je vožena na stazi u Aragonu, legendarni vozač Valentino Rosi je pri padu doživeo i potres mozga.

Lorenco iskoristio grešku Markeza - Motosport

Motosport - Lorenco iskoristio grešku Markeza

Lider Moto GP šampionata, Mark Markez je vodio većim delom trke, ali je tri kruga pre kraja izleteo sa staze i zauzeo 13. mesto.

ETCC u Perguzi, direktno na Eurosportu - Motosport

Motosport - ETCC u Perguzi, direktno na Eurosportu

U nedelju u direktnom prenosu na Eurosportu pratite poslednje takmičenje u sezoni Evropskog kupa turing automobila.

Dvostruka pobeda Audija u Le Manu - Motosport

Motosport - Dvostruka pobeda Audija u Le Manu

Mark Veber je u završnici trke doživeo veliko razočarenje, jer njegov Porše nije uspeo da stigne do cilja, tako da su prve dve pozicije opet pripale Audiju.