•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Nedelja 19/04/2015
 

Home Sportovi/Razno

 

Olimpijske Igre

03/08/2012 - 19:07 - Updated 03/08/2012 - 20:23

"Čovek planina" na tatamiju


Čovek planina - Olimpijske Igre
EFE

Ljubitelji džudoa u Ekselu su imali jedinstvenu priliku da vide u akciji sportistu sa ostrva Guam, koji je 40 kg teži od celog ženskog japanskog gimnastičkog tima

Rikardo Blas Junior je najteži olimpijac u Londonu i dolazi sa ostrvceta Guam u zapadnom Tihom okeanu, čija 1/3 teritorije je pod američkim vojnim bazama. I njegov otac, Ričard, kao i rođaci Derik Anderson i Mariano Akuino, su džudoke sa Guama i takmičili su se na Igrama u Seulu 1988. godine

Blas je 65 kilograma teži od sledećeg najtežeg učesnika Igara u Londonu 2012, a na zvaničnom merenju vaga je pokazala 218 kilograma na 185cm visine.

Rikardo je danas izašao na borilište, a za protivnika je imao, Fasineta Keitu iz Gvineje u kategoriji preko 100kg, koji je relativno gledano iz lake kategorije.

I šta se desilo kada su se ova dva titana sudarila? Keita, koji je vitak sa svojih 133 kilograma u poređenju sa protivnikom, je preuzeo inicijativu na samom startu borbe, ali veliki čovek sa Guama je povukao i iznenadio protivnika, prizemivši ga za pobedu iponom.

Međutim, serija Blasa nije dugo trajala. Kubanac Oskar Brajson je u sledećoj rundi takmičenja trijumfovao iponom nad Blesom, čime su Igre za gorostasa sa Guama završene

U najtežoj džudo kategoriji, trijumfovao je Francuz Tedi Riner pobedivši Rusa Aleksandra Mihalina u finalu. Bronzu je osvojio Nemac Andreas Telcer.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Olimpijske Igre

MOK: Kosovo punopravan član - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - MOK: Kosovo punopravan član

Na sednici Međunarodnog olimpijskog komiteta u Monaku, odlučeno je da se Kosovo primi kao punopravan član i da se dozvoli učešće na OI u Riju 2016.

Završene Zimske olimpijske igre u Sočiju - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Završene Zimske olimpijske igre u Sočiju

Grandioznom ceremonijom svečanog zatvaranja, gašenjem olimpijskog plamena i impresivnim vatrometom završene su XXII Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Mario Mat je najstariji olimpijski šampion - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Mario Mat je najstariji olimpijski šampion

Austrijanac Mario Mat je postavio najbolje ukupno vreme u olimpijskom slalomu, čime je postao najstariji zimski olimpijski šampion, sa nepunih 35 godina.

Šveđani nemoćni, Kanađani odbranili zlato - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Šveđani nemoćni, Kanađani odbranili zlato

Kanađani su i u poslednjem meču olimpijskog turnira u hokeju na ledu, potvrdili apsolutnu dominaciju i na Igrama u Sočiju.

Šifrin objedinila tri titule, a ima samo 18 godina - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Šifrin objedinila tri titule, a ima samo 18 godina

Američka tinejdžerka je vlasnica Kristalnog globusa, svetska je prvakinja, a naredne četiri godine biće i olimpijska šampionka u slalomu

Finci razbili Amerikance za bronzu - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Finci razbili Amerikance za bronzu

Hokejaška reprezentacija Finske je izvanrednom igrom savladala indisponirane Amerikance i zasluženo su zauzeli treći stepenik pobedničkog postolja.

"Davai Soči" - Olimpijske igre na Eurosportu - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - "Davai Soči" - Olimpijske igre na Eurosportu

Eurosport će svakodnevno od podne do 22 časa, emisijama "Davai Soči" i "Soči ekspres" pratiti Zimske olimpijske igre 2014.

Norveški podijum u ski trčanju na 30km - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Norveški podijum u ski trčanju na 30km

Reprezentativke Norveške su osvojile sve tri medalje u skijaškom trčanju na 30 kilometara.

Šampioni u finalu protiv Švedske - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Šampioni u finalu protiv Švedske

Olimpijski šampioni iz Vankuvera, reprezentativci Kanade su pobedom nad Amerikom izborili plasman u finale turnira u Sočiju.

Istorijsko zlato za Bjorndalena - Olimpijske Igre

Olimpijske Igre - Istorijsko zlato za Bjorndalena

Norveški biatlonac Ole Ajnar Bjorndalen je osvajanjem zlatne medalje u mešovitoj štafeti postao najtrofejniji sportista u istoriji Zimskih olimpijskih igara.