•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 26/07/2014
Eurosport
 

Home Sportovi/Razno

 

Plivanje

20/03/2008 - 13:25

PLIVANE


ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje
dpa

Čavić je, pored osvojenog zlata, napravio i novi evropski rekord pošto je dužinu od 50 metara isplivao za 23 sekinde i 11 stotinki. To je za 14 stotinki bolji rezultat od prethodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.

Plivač iz Srbije Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Ajndhovenu, u Holandiji.

Čavić je 50 metara isplivao u vremenu novog evropskog rekorda, koji iznosi 23,11 sekunde što je za 14 stotinki bolji rezultat od predhodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Sergej Breus (23,48), a bronzanu Španac Rafael Munjoz Perez (23,60).

ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje

Čavić je u polufinalu ostvario najbolje vreme isplivavši stazu od 50 metara za 23,25 sekundi, što je do večeras bio novi evropski rekord u ovoj disciplini. U decembru 2007. osvojio je zlatnu medalju u disciplini delfin, ali u 25-metarskim bazenima u Debrecinu, a tada mu je evropski rekord u malim bazenima izmakao za samo dve stotinke.

Novi evropski prvak izjavio je da se nije pribojavao finala, iako je impresivno otplivao polufinale i tada u utorak, takođe oborio evropski rekord.

- Posle polufinala znao sam da mi je ostalo još puno prostora za napredak, pošto se nisam brijao u utorak. Znao sam da ću imati nekih 15 sati da se odmorim i spremim za trku, a takođe i da se obrijem, pa da odradim tu "pedeseticu" malo bolje. Sve je bilo super tokom finalne trke, jedino što nisam imao perfektan ulazak u cilj. Znam da ću da se kajem malo večeras što nisam oborio i svetski rekord. Tu mi je bio i mogao sam, ali biće još prilika - rekao je Čavić za "B92".

- Iskreno, mi smo i očekivali ovakav razvoj situacije, jer smo se za to prethodnih meseci vredno pripremali. Naravno da još ima mesta za napredak i sigurno je da se ovim rezultatom nećemo zadovoljiti. Sledeći i primarni cilj u 2008. jesu Olimpijske igre u Pekingu - kaže za „Blic“ Petar Popović, trener srpskog reprezentativca

ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje

Svetski rekord na 50 metara leptir iznosi 22,96 sekundi, a postavio ga je Južnoafrikanac RolandŠuman25. jula2005. godine u Montrealu.

Eurosport

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Plivanje

Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu - Plivanje

Plivanje - Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu

Srpski plivač Velimir Stjepanović je nakon osvajanja bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima osvojio zlato na 200m leptir.

Stjepanović doplivao do bronze - Plivanje

Plivanje - Stjepanović doplivao do bronze

Srpski plivač Velimir Stjepanović je osvojio bronzanu medalju na 400 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Istorijski trijumf Misi Frenklin - Plivanje

Plivanje - Istorijski trijumf Misi Frenklin

Amerikanka Misi Frenklin je ušla u istoriju kao prva plivačia koja je na svetskom prvenstvu osvojila čak šest zlatnih medalja.

Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto - Plivanje

Plivanje - Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto

Poslednji takmičarski dan u Barseloni je doneo mnoga iznenađenja, od kojih je najveće diskvalifikacija američke štafete, kao i pobeda Japanca Setoa.

Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna - Plivanje

Plivanje - Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna

Julija Jefimova je na svom poslednjem nastupu na Svetskom prvenstvu u Barseloni osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Veče svetskih rekorda - Plivanje

Plivanje - Veče svetskih rekorda

Pretposlednjeg dana Svetskog prvenstva, oborena su tri svetska rekorda, od čega su dva pala u večernjem delu programa.

Oboren rekord na 50 metara prsno - Plivanje

Plivanje - Oboren rekord na 50 metara prsno

Ruska plivačica Julija Jefimova oborila je rekord u disciplini 50 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove - Plivanje

Plivanje - Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove

Amerikanac Rajan Lohti je u samo dva sata osvojio dva zlata i izborio finalnu trku, a Misi Frenklin nije uspela da dođe do četvrtog zlata na SP u Barseloni.

Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju - Plivanje

Plivanje - Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju

Osvajanjem pete zlatne medalje na SP u Barseloni, u disciplini 200 metara leđno, Misi Frenklin je izjednačila rekord po broju osvojenih zlatnih medalja.

SP: Magnusen odbranio titulu - Plivanje

Plivanje - SP: Magnusen odbranio titulu

Australijanac Džejms Magnusen je odbranio titulu u "kraljevskoj" disciplini na Svetskom prevenstvu u Barseloni.