•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 25/04/2015
 

Home Sportovi/Razno

 

Plivanje

20/03/2008 - 13:25

PLIVANE


ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje
dpa

Čavić je, pored osvojenog zlata, napravio i novi evropski rekord pošto je dužinu od 50 metara isplivao za 23 sekinde i 11 stotinki. To je za 14 stotinki bolji rezultat od prethodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.

Plivač iz Srbije Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Ajndhovenu, u Holandiji.

Čavić je 50 metara isplivao u vremenu novog evropskog rekorda, koji iznosi 23,11 sekunde što je za 14 stotinki bolji rezultat od predhodnog rekorda koji je takođe držao naš plivač.

Srebrnu medalju osvojio je Ukrajinac Sergej Breus (23,48), a bronzanu Španac Rafael Munjoz Perez (23,60).

ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje

Čavić je u polufinalu ostvario najbolje vreme isplivavši stazu od 50 metara za 23,25 sekundi, što je do večeras bio novi evropski rekord u ovoj disciplini. U decembru 2007. osvojio je zlatnu medalju u disciplini delfin, ali u 25-metarskim bazenima u Debrecinu, a tada mu je evropski rekord u malim bazenima izmakao za samo dve stotinke.

Novi evropski prvak izjavio je da se nije pribojavao finala, iako je impresivno otplivao polufinale i tada u utorak, takođe oborio evropski rekord.

- Posle polufinala znao sam da mi je ostalo još puno prostora za napredak, pošto se nisam brijao u utorak. Znao sam da ću imati nekih 15 sati da se odmorim i spremim za trku, a takođe i da se obrijem, pa da odradim tu "pedeseticu" malo bolje. Sve je bilo super tokom finalne trke, jedino što nisam imao perfektan ulazak u cilj. Znam da ću da se kajem malo večeras što nisam oborio i svetski rekord. Tu mi je bio i mogao sam, ali biće još prilika - rekao je Čavić za "B92".

- Iskreno, mi smo i očekivali ovakav razvoj situacije, jer smo se za to prethodnih meseci vredno pripremali. Naravno da još ima mesta za napredak i sigurno je da se ovim rezultatom nećemo zadovoljiti. Sledeći i primarni cilj u 2008. jesu Olimpijske igre u Pekingu - kaže za „Blic“ Petar Popović, trener srpskog reprezentativca

ČAVIĆ EVROPSKI PRVAK - Plivanje

Svetski rekord na 50 metara leptir iznosi 22,96 sekundi, a postavio ga je Južnoafrikanac RolandŠuman25. jula2005. godine u Montrealu.

Eurosport

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Plivanje

Pet rekorda u četvrtom danu u Dohi - Plivanje

Plivanje - Pet rekorda u četvrtom danu u Dohi

Na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Dohi padaju rekordi jedan za drugim.

SP: Revija rekorda u Dohi - Plivanje

Plivanje - SP: Revija rekorda u Dohi

U samo 48 sati, na Sevtskom prvenstvu u malim bazenima u Dohi, oboreno je čak sedam svetskih rekorda, tri prvog i četiri drugog takmičarskog dana

SP: Padaju svetski rekordi u Dohi - Plivanje

Plivanje - SP: Padaju svetski rekordi u Dohi

Špankinja Mireja Belmonte Garsija obeležila je prvi dan Svetskog prvenstva u malim bazenima, za sat vremena oborila je dva svetska rekorda.

Felps suspendovan pola godine - Plivanje

Plivanje - Felps suspendovan pola godine

Mjakl Felps nije prošao nekažnjeno od strane Plivačkog saveza SAD, nakon što je uhvaćen da upravlja vozilom pod dejstvom zabranjenih supstanci.

Britanci najtrofejniji na Prvenstvu Evrope - Plivanje

Plivanje - Britanci najtrofejniji na Prvenstvu Evrope

Poslednji takmičarski dan na Evropskom prvenstvu u plivanju u Berlinu doneo je osam finalnih nadmetanja.

Rekord Pitija, Čaba Silađi u finalu - Plivanje

Plivanje - Rekord Pitija, Čaba Silađi u finalu

Na Evropskom prvenstvu u Berlinu, Britanac Adam Piti je u polufinalu postavio novi rekord na 50 metara prsno, a Čaba Silađi obezbedio mesto u finalu.

EP: Dva nova zlata za Mađaricu Hošu - Plivanje

Plivanje - EP: Dva nova zlata za Mađaricu Hošu

Mađarska plivačica Katinka Hošu je pobedama na 200 mešovito i 100 leđno duplirala broj najsjajnijih medalja osvojenih na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Evropski rekordi Paltrinierija i Pedersonove - Plivanje

Plivanje - Evropski rekordi Paltrinierija i Pedersonove

Trećeg takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u Berlinu, Italijan Gregorio Paltrinieri i Dankinja Rike Moler Pedersen postavili su nove rekorde Evrope.

Drugo zlato maestralnog Velimira Stjepanovića - Plivanje

Plivanje - Drugo zlato maestralnog Velimira Stjepanovića

Velimir Stjepanović je šampion Evrope i na 200m slobodnim stilom, trijumfujući u finalnoj trci superiornim nastupom.

Britanski dan i svetski rekord u Berlinu - Plivanje

Plivanje - Britanski dan i svetski rekord u Berlinu

Drugog takmičarskog dana u Berlinu, plivači Velike Britanije osvojili su tri zlata i postavili svetski rakord u štafeti 4x100m mešovito.