•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Subota 25/04/2015
 

Home Sportovi/Razno

 

Plivanje

06/02/2009 - 09:32

Za Felpsa nema plivanja tri meseca


Kiks Felpsa - Plivanje
Allsport

Američka plivačka federacija suspendovala je na tri meseca osmostrukog olimpijskog šampiona Majkla Felpsa, u jeku kontroverze oko fotografije objavljene u jednom britanskom listu, na kojoj se vidi kako puši marihuanu.

Felps će u istom tromesečnom periodu ostati i bez finansijske podrške Federacije, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje upravnog odbora te sportske organizacije.

"Ne radi se o tome da je prekršen neki anti-doping propis, već smo odlučili da Majklu pošaljemo ozbiljnu poruku, jer je razočarao toliko ljudi, naročito stotine hiljada dece-članova Federacije, koja u njemu vide heroja i uzor", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je "Majkl prihvatio ovaj ukor i voljan je da povrati naše poverenje".

Pre nekoliko dana su objavljene fotografije Felpsa kako koristeći nargile puši marihuanu, okružen studentima Univerziteta Kolumbija.

Felps se odmah javno izvinio za svoje nedolično ponašanje, a Međunarodni olimpijski komitret je njegovo izvinjenje prihvatio, uz upozorenje da to više ne ponovi.

Inače, policija Kolumbije, glavnog grada Južne Karoline, kao i istoimeni Univerzitet, izjasnili su se da neće pozivati Felpsa na odgovornost.

Međutim, Leon Tot, šerif okruga Ričlend u Južnoj Karolini, izjavio je da bi protiv Felpsa mogla da bude podignutra optužnica zbog toga što je na javnom mestu, na Univerzitetu u Južnoj Karolini, pušio marihuanu.

On je precizirao da se u toj američkoj saveznoj državi konzumiranje marihuane smatra krivičnim delom za koje je predviđena kazna zatvora od 30 dana ili novčana kazna od 570 dolara, uz plaćaje sudskih troškova.

"Ovaj slučaj se ne razlikuje od bilo kog drugog slučaja" , rekao je Lot i dodao da će protiv Felpsa biti podignuta optužnica ukoliko se dokaže da je navedeno delo izvršio u okrugu Ričlend.

Najnovije sportske vesti pročitajte na sajtu EUROSPORT VESTI

Kiks Felpsa - Plivanje

Eurosport - Predrag Vukanović

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Plivanje

Pet rekorda u četvrtom danu u Dohi - Plivanje

Plivanje - Pet rekorda u četvrtom danu u Dohi

Na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Dohi padaju rekordi jedan za drugim.

SP: Revija rekorda u Dohi - Plivanje

Plivanje - SP: Revija rekorda u Dohi

U samo 48 sati, na Sevtskom prvenstvu u malim bazenima u Dohi, oboreno je čak sedam svetskih rekorda, tri prvog i četiri drugog takmičarskog dana

SP: Padaju svetski rekordi u Dohi - Plivanje

Plivanje - SP: Padaju svetski rekordi u Dohi

Špankinja Mireja Belmonte Garsija obeležila je prvi dan Svetskog prvenstva u malim bazenima, za sat vremena oborila je dva svetska rekorda.

Felps suspendovan pola godine - Plivanje

Plivanje - Felps suspendovan pola godine

Mjakl Felps nije prošao nekažnjeno od strane Plivačkog saveza SAD, nakon što je uhvaćen da upravlja vozilom pod dejstvom zabranjenih supstanci.

Britanci najtrofejniji na Prvenstvu Evrope - Plivanje

Plivanje - Britanci najtrofejniji na Prvenstvu Evrope

Poslednji takmičarski dan na Evropskom prvenstvu u plivanju u Berlinu doneo je osam finalnih nadmetanja.

Rekord Pitija, Čaba Silađi u finalu - Plivanje

Plivanje - Rekord Pitija, Čaba Silađi u finalu

Na Evropskom prvenstvu u Berlinu, Britanac Adam Piti je u polufinalu postavio novi rekord na 50 metara prsno, a Čaba Silađi obezbedio mesto u finalu.

EP: Dva nova zlata za Mađaricu Hošu - Plivanje

Plivanje - EP: Dva nova zlata za Mađaricu Hošu

Mađarska plivačica Katinka Hošu je pobedama na 200 mešovito i 100 leđno duplirala broj najsjajnijih medalja osvojenih na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Evropski rekordi Paltrinierija i Pedersonove - Plivanje

Plivanje - Evropski rekordi Paltrinierija i Pedersonove

Trećeg takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu u Berlinu, Italijan Gregorio Paltrinieri i Dankinja Rike Moler Pedersen postavili su nove rekorde Evrope.

Drugo zlato maestralnog Velimira Stjepanovića - Plivanje

Plivanje - Drugo zlato maestralnog Velimira Stjepanovića

Velimir Stjepanović je šampion Evrope i na 200m slobodnim stilom, trijumfujući u finalnoj trci superiornim nastupom.

Britanski dan i svetski rekord u Berlinu - Plivanje

Plivanje - Britanski dan i svetski rekord u Berlinu

Drugog takmičarskog dana u Berlinu, plivači Velike Britanije osvojili su tri zlata i postavili svetski rakord u štafeti 4x100m mešovito.