•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Sreda 23/07/2014
Eurosport
 

Home Sportovi/Razno

 

Plivanje

06/02/2009 - 09:32

Za Felpsa nema plivanja tri meseca


Kiks Felpsa - Plivanje
Allsport

Američka plivačka federacija suspendovala je na tri meseca osmostrukog olimpijskog šampiona Majkla Felpsa, u jeku kontroverze oko fotografije objavljene u jednom britanskom listu, na kojoj se vidi kako puši marihuanu.

Felps će u istom tromesečnom periodu ostati i bez finansijske podrške Federacije, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na saopštenje upravnog odbora te sportske organizacije.

"Ne radi se o tome da je prekršen neki anti-doping propis, već smo odlučili da Majklu pošaljemo ozbiljnu poruku, jer je razočarao toliko ljudi, naročito stotine hiljada dece-članova Federacije, koja u njemu vide heroja i uzor", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je "Majkl prihvatio ovaj ukor i voljan je da povrati naše poverenje".

Pre nekoliko dana su objavljene fotografije Felpsa kako koristeći nargile puši marihuanu, okružen studentima Univerziteta Kolumbija.

Felps se odmah javno izvinio za svoje nedolično ponašanje, a Međunarodni olimpijski komitret je njegovo izvinjenje prihvatio, uz upozorenje da to više ne ponovi.

Inače, policija Kolumbije, glavnog grada Južne Karoline, kao i istoimeni Univerzitet, izjasnili su se da neće pozivati Felpsa na odgovornost.

Međutim, Leon Tot, šerif okruga Ričlend u Južnoj Karolini, izjavio je da bi protiv Felpsa mogla da bude podignutra optužnica zbog toga što je na javnom mestu, na Univerzitetu u Južnoj Karolini, pušio marihuanu.

On je precizirao da se u toj američkoj saveznoj državi konzumiranje marihuane smatra krivičnim delom za koje je predviđena kazna zatvora od 30 dana ili novčana kazna od 570 dolara, uz plaćaje sudskih troškova.

"Ovaj slučaj se ne razlikuje od bilo kog drugog slučaja" , rekao je Lot i dodao da će protiv Felpsa biti podignuta optužnica ukoliko se dokaže da je navedeno delo izvršio u okrugu Ričlend.

Najnovije sportske vesti pročitajte na sajtu EUROSPORT VESTI

Kiks Felpsa - Plivanje

Eurosport - Predrag Vukanović

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Plivanje

Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu - Plivanje

Plivanje - Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu

Srpski plivač Velimir Stjepanović je nakon osvajanja bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima osvojio zlato na 200m leptir.

Stjepanović doplivao do bronze - Plivanje

Plivanje - Stjepanović doplivao do bronze

Srpski plivač Velimir Stjepanović je osvojio bronzanu medalju na 400 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Istorijski trijumf Misi Frenklin - Plivanje

Plivanje - Istorijski trijumf Misi Frenklin

Amerikanka Misi Frenklin je ušla u istoriju kao prva plivačia koja je na svetskom prvenstvu osvojila čak šest zlatnih medalja.

Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto - Plivanje

Plivanje - Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto

Poslednji takmičarski dan u Barseloni je doneo mnoga iznenađenja, od kojih je najveće diskvalifikacija američke štafete, kao i pobeda Japanca Setoa.

Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna - Plivanje

Plivanje - Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna

Julija Jefimova je na svom poslednjem nastupu na Svetskom prvenstvu u Barseloni osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Veče svetskih rekorda - Plivanje

Plivanje - Veče svetskih rekorda

Pretposlednjeg dana Svetskog prvenstva, oborena su tri svetska rekorda, od čega su dva pala u večernjem delu programa.

Oboren rekord na 50 metara prsno - Plivanje

Plivanje - Oboren rekord na 50 metara prsno

Ruska plivačica Julija Jefimova oborila je rekord u disciplini 50 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove - Plivanje

Plivanje - Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove

Amerikanac Rajan Lohti je u samo dva sata osvojio dva zlata i izborio finalnu trku, a Misi Frenklin nije uspela da dođe do četvrtog zlata na SP u Barseloni.

Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju - Plivanje

Plivanje - Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju

Osvajanjem pete zlatne medalje na SP u Barseloni, u disciplini 200 metara leđno, Misi Frenklin je izjednačila rekord po broju osvojenih zlatnih medalja.

SP: Magnusen odbranio titulu - Plivanje

Plivanje - SP: Magnusen odbranio titulu

Australijanac Džejms Magnusen je odbranio titulu u "kraljevskoj" disciplini na Svetskom prevenstvu u Barseloni.