•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Utorak 22/07/2014
Eurosport
 

Home Sportovi/Razno

 

Plivanje

03/08/2010 - 10:49 - Updated 10/08/2010 - 11:34

Evropsko prvenstvo u plivanju i skokovima u vodu


EP u Budimpešti - Plivanje
Eurosport

U Budimpešti će se od 4. do 15. avgusta okupiti najbolji evropski plivači i skakači u vodu na Prvenstvu Evrope. Eurosport će i ove godine u direktnim prenosima intenzivno pratiti takmičenja

U okviru priprema za Olimpijske igre u Londonu 2012. plivačka elita Evrope će se okupiti u glavnom gradu Mađarske na tridesetom, jubilarnom, prvenstvu. Nakon kontraverzi vezanih za plivačka odela na svetskom prvenstvu 2009. i povlačenja restrikcija FINA, biće zanimljivo videti kako će najbolji Evropljani plivati.

Šampion sveta u disciplini 200m prsno Danjel Girta i četvorosrtruki osvajač olimpijskih medalja Laslo Čeh, biće glavne uzdanice mađarskih navijača. Plivač 2009 godine, Nemac Pol Biderman će se takmičiti za najsvetlije odličje u disciplinama 200m i 400m slobodnim stilom. On će pokušati da ponovi fenomelno plivanje sa prošlogodišnjeg SP. Francuz Alen Bernar brani zlato u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom.

Srbiju će na prvenstvu predstavljati 11 takmičara. Milorad Čavić neće doći u Budimpeštu zbog povrede leđa. Čaba Silađi će se takmičiti u disciplinama 50 i 100 metara prsno, a Ivan Lenđer će plivati iste distance, delfin stilom.

EP u Budimpešti - Plivanje

U konkurenciji dama, zvezde su prvakinja sveta na 50 i 100m slobodnim stilom Brita Štefen iz Nemačke, kraul i delfin as Tereza Alšamar iz Švedske, Italijanke Alezia Filipi i Frederika Pelegrini. Holandska reprezentacija, predvođena sa Ranomi Kromoviđojo i Marlen Belhuiz, može neugodno iznenaditi favorite.

Nađa Higl će nastupiti u disciplini 100 i 200m prsno. Na kraćoj deonici naša plivačica nije favorit, ali je Nađa šampionka sveta u disciplini 200m prsno.

Eurosport je pripremio novi šou „Pool Talk“, koji gledaocima donosi ekskluzivne intervjue sa takmičarima.

Evropsko prvenstvo možete pratiti i na Eurosport Player-u

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Plivanje

Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu - Plivanje

Plivanje - Stjepanović osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu

Srpski plivač Velimir Stjepanović je nakon osvajanja bronzane medalje, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima osvojio zlato na 200m leptir.

Stjepanović doplivao do bronze - Plivanje

Plivanje - Stjepanović doplivao do bronze

Srpski plivač Velimir Stjepanović je osvojio bronzanu medalju na 400 metara slobodnim stilom, na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Istorijski trijumf Misi Frenklin - Plivanje

Plivanje - Istorijski trijumf Misi Frenklin

Amerikanka Misi Frenklin je ušla u istoriju kao prva plivačia koja je na svetskom prvenstvu osvojila čak šest zlatnih medalja.

Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto - Plivanje

Plivanje - Treće zlato za Sunga, iznenadio Seto

Poslednji takmičarski dan u Barseloni je doneo mnoga iznenađenja, od kojih je najveće diskvalifikacija američke štafete, kao i pobeda Japanca Setoa.

Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna - Plivanje

Plivanje - Drugo zlato za Jefimovu, rekorderka srebrna

Julija Jefimova je na svom poslednjem nastupu na Svetskom prvenstvu u Barseloni osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Veče svetskih rekorda - Plivanje

Plivanje - Veče svetskih rekorda

Pretposlednjeg dana Svetskog prvenstva, oborena su tri svetska rekorda, od čega su dva pala u večernjem delu programa.

Oboren rekord na 50 metara prsno - Plivanje

Plivanje - Oboren rekord na 50 metara prsno

Ruska plivačica Julija Jefimova oborila je rekord u disciplini 50 metara prsnim stilom na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove - Plivanje

Plivanje - Svemoćni Lohti, prekinut niz Frenklinove

Amerikanac Rajan Lohti je u samo dva sata osvojio dva zlata i izborio finalnu trku, a Misi Frenklin nije uspela da dođe do četvrtog zlata na SP u Barseloni.

Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju - Plivanje

Plivanje - Misi Frenklin osvojila peto zlato i ušla u istoriju

Osvajanjem pete zlatne medalje na SP u Barseloni, u disciplini 200 metara leđno, Misi Frenklin je izjednačila rekord po broju osvojenih zlatnih medalja.

SP: Magnusen odbranio titulu - Plivanje

Plivanje - SP: Magnusen odbranio titulu

Australijanac Džejms Magnusen je odbranio titulu u "kraljevskoj" disciplini na Svetskom prevenstvu u Barseloni.