•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Nedelja 26/04/2015
 
 

Superbike

27/02/2012 - 11:08 - Updated 27/02/2012 - 11:24

Tragedija na startu sezone


Trijumfi Bjađija i Čeke na startu Superbajk sezone na stazi Filip Ajland, su ostali u senci tragedije na poslednjem slobodnom treningu

Jedan od najboljih mladih motociklista 17-godišnji Oskar Mekintajer je poginuo u stravičnoj nesreći koja se dogodila u Australiji, na stazi Filip Ajland.

Mladi Australijnac smrtno je stradao na poslednjem slobodnom treningu nakon masovnog pada više motociklista. U tom padu povređena su još dvojica motociklista, ali njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Iako se dogodila teška tragedija, trke u nedjelju održane.U prvoj utrci je Maks Bjađi pobedio ispred Marka Melandrija i Francuza Silvana Guintolija. Bjađi je u Superbajk prvenstvu prisutan od 2007.godine a već četvrtu godinu je vozač Aprilije. Pre dve godine je bio šampion sveta, dok je prošle godine završio kao treći u poretku sa dve pobede u Španiji i Češkoj. Upravo je pobeda u Australiji bila prva nakon slavlja u Brnu, još u julu mesecu prošle godine. Ukupno je bila ovo 14 pobeda u Superbajk prvenstvu za Maks Bjađija.

Tragedija na startu sezone - Superbike

U drugoj trci ga je pobedio Karlos Čeka koji je na prvoj trci doživeo težak pad. Bez obzira na to, Čeka je prvi prošao ciljem ispred Bjađija i Britanca Toma Sajksa. Čeka je aktuelni prvak, a prošlu godinu je zaključio sa 15 pobeda, od toga je čak pet bilo dvostrukih.

Eurosport - Predrag Vukanovic

Pretraga TV Programa Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Superbike

Melandri najbrži u Juti - Superbike

Superbike - Melandri najbrži u Juti

Marko Melandri je u triler završnici druge trke Svetskog Superbajk šampionata, vožene u Miler motosport parku u Juti, došao do pobede

Dominacija Čeke u Imoli - Superbike

Superbike - Dominacija Čeke u Imoli

Prošlogodišnji šampion Karlos Čeka je u okviru Superbajk šampionata ostvario dvostruku pobedu u Monci, čime je izbio na prvo mesto.

Tragedija na startu sezone - Superbike

Superbike - Tragedija na startu sezone

Trijumfi Bjađija i Čeke na startu Superbajk sezone na stazi Filip Ajland, su ostali u senci tragedije na poslednjem slobodnom treningu