•  
  • Prijavljivanje | Napravite nalog
Nedelja 23/11/2014
Eurosport
 

Home Borilački Sportovi

 

Boks

08/07/2012 - 13:53 - Updated 08/07/2012 - 14:03

Kličko odbranio titulu


Kličko odbranio titulu - Boks
Other Agency

Vladimir Kličko odbranio je titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji, nakon što je u Bernu nokautirao Amerikanca Tonija Tompsona.

Mlađi od braće Kličko je protiv Amerikanca odbranio titule u kategorijama WBA, IBF, WBO i IBO i došao do 58. pobede u karijeri na 61. meču.

Nakon prve runde u kojoj su se ispitivale snage, Tompson je u drugoj u dva navrata bio na podu, nošto nije bila posledica guranja već Vladimirovih udaraca.

Treća runda je pripala ponovo Vladimiru, ali je i Tompson zadao nekoliko dobrih udaraca, međutim Kličko je mnogo ofanzivnije boksovao. Kličko je i u četvrtoj rundi bio bolji, da bi u petoj Tompson poleteo na pod nakon odličnog krošea Klička.

Kličko odbranio titulu - Boks

Ipak, je uspeo završiti rundu, ali samo je bilo pitanje momenta kada će meć biti završen. Desilo se to u šestoj rundi kada Kličko još jednom serijom udaraca dovršio Tompsona i došao do pobede.

 

Eurosport - Predrag Vukanovic

Primer: Fudbal, Liga Šampiona, Eurogolovi…

 

*LINK - Boks

6 nokauta Pakjaa za odbranu titule - Boks

Boks - 6 nokauta Pakjaa za odbranu titule

Mani Pakjao je šest puta nokautirao izazivača iz Amerkie, Krisa Algijerija, i pobedom na poene odbranio je WBO pojas u velter kategoriji.

Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije - Boks

Boks - Pulev optužio Klička i propustio konferenciju za medije

Kubrat Pulev nije uspeo da se pojavi na konferenciji za medije, povodom meča za IBF titulu protiv Vladimira Klička, optuživši Ukrajinca za "podmukle trikove".

Kličko i Pulev u ringu - Boks

Boks - Kličko i Pulev u ringu

Ukrajinac Vladimir Kličko i bugarski bokser Kubrat Pulev, 15. novembra u Hamburgu, boriće se za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Mejveder odbranio titulu - Boks

Boks - Mejveder odbranio titulu

Flojd Mejveder je odbranio titulu u polusrednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC, u MGM Grand hotelu u Las Vegasu, protiv Markosa Maidana iz Argentine.

Abraham savladao Sjekloću - Boks

Boks - Abraham savladao Sjekloću

Nikola Sjekloća je prvi crnogorski bokser koji se takmičio za titulu prvaka sveta, ali je u Berlinu pojas odbranio Artur Abraham.

Kličko rutinski odbranio titule - Boks

Boks - Kličko rutinski odbranio titule

Šampion sveta u superteškoj kategoriji, u verzijama IBF, IBO, VBO i VBA i dalje je Ukrajinac Vladimir Kličko, koji je rutinski nokautirao Aleksa Leapaiju.

Osveta Pakjaoa za VBO titulu  - Boks

Boks - Osveta Pakjaoa za VBO titulu

Filipinski bokser Mani Pakjao je novi VBO šampion u velter kategoriji, nakon trijumfa nad američkim asom Timoti Bredlijem.

Vladimir napada Vitalijev pojas - Boks

Boks - Vladimir napada Vitalijev pojas

Posle odluke Vitalija Klička da se povuče iz profesionalnog boksa, njegov brat Vladimir je istakao kandidaturu za vlasnika WBC pojasa u teškoj kategoriji.

Lenoks Luis demantovao ostrvske medije - Boks

Boks - Lenoks Luis demantovao ostrvske medije

Lenoks Luis je demantovao pisanje medija u Velikoj Britaniji da bi se za 100 miliona dolara vratio u ring i odmerio snage sa Vladimirom Kličkom.

Lenoks Luis u ringu sa Vladimirom Kličkom? - Boks

Boks - Lenoks Luis u ringu sa Vladimirom Kličkom?

Jedan od najboljih teškaša svih vremena, Britanac Lenoks Luis je izjavio da bi mogao za pola godine da se pripremi za borbu, ako se ispune njegovi uslovi.